3D a 2D

Diskuze na fóru 'Archív všeho dalšího' zahájená uživatelem †|βłσδĐγ^$uςςε$|†, 26/12/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. -xghost-

-xghost- User

Taky hraju v max. odzoomovaném okně a nemám problém.
    Little_Tali: Tvůj problém bude možná ve slabším PC - někde jsme o tom kecali v mym návrhu - možná to bude to samé.

To je právě to, co bych rád věděl. Hraju především strategie a u některých větší rozlišení znamená větší výhled (např. starý Red Alert), u některých ne (např. War 3). To záleží, jak je to udělané. Takže u DO tedy výhled na rozlišení nezávisí.

Jinak druhá věc je 2D vs 3D a výhled - já mám teda ve 2D výhled jednoznačně menší a to o dost (pro jistotu jsem to teď znovu vyzkoušel). A není to žádným prostorovým zkreslením apod. - je menší ve všech směrech. To, co už ve 2D nevidím, ve 3D vidím; ve 2D mám dohled cca stejný jako dostřel, ve 3D cca 2x takový. Ve 2D mi nejde zoomovat kolečkem - ale to je asi ok. Mohlo by to tedy být tím, že mám ntb se širokoúhlým monitorem? Že by to 3D (jak je ten úhel pohledu jakoby trochu zkosený) nějak lépe padlo na můj monitor? Něco jak píšeš ten poměr výška, šířka? 2D je vlastně kolmo seshora, takže výška není "spláclá" jako u 3D. Nic jiného mě už nenapadá.

2. |Oromë|

|Oromë| User

-xghost- 2D sa prisposobuje monitoru a zoomovanie tam nie je mozne, tiez som mal na starom PC neporovnatelne mensi vyhlad, teraz na novom mam ten co som ukazoval vyssie, je to porovnatelne s odzomovanym 3D. Aktualne v 2D dokazem nakliknut lode daleko za dostrelom laserov.

CIze u 3D je docela jedno ake mas rozlisenie, tam funguje zoom. 2D sa ti nastavi podla toho ake mas nastavene rozlisenie v PC, ja mam rozlisenie 1920x1080.

3. myslis, ze velikost naklikavaci plochy na malickym monitoru, ktera je pak vetsi nez viditelna plocha lodi, je problem slabsiho pc? Spis myslim ze malyho rozliseni + male herni plochy, kdy se to pri odzoomovani takhle chova. :)
    Ted uz je to jedno, proveden upgrade hw a uvidime.
    Kazdopadne melo to svy plus. V klikani masek jsem byla prebornik :p :D

4. -xghost-

-xghost- User

|Orome|: Dík za vysvětleni. Bude to tím. Takže, když mám na monitoru max 1399x768, tak to ve asi 2D nijak nevylepším, abych viděl stejně daleko jako v odzoomovaném 3D, co?

Little_Tali: Aha, asi jsem to špatně pochopil. Myslel jsem, že máš odzoomováno a loďky jsou pak moc malé blechy, což v kombinaci s lagy způsobí, že se hůř naklikávají.

Little_Tali tohle ocenil(a).
  5. |Oromë|

|Oromë| User

-xghost- Nie nevylepsis, ono by si potreboval vyssie rozlisenie monitora na vacsi rozhlad, 1600x900 je uz citit a ako som povedal, 1920x1080 je na urovni max. zoomu v 3D.

Nedavno som si zamerne vyberal novy ntb s hd rozlisenim a som velmi spokojny, klient ide hladko, rozhlad velky, lagy ziadne. Na starom pc som mal rovnake 2D rozlisenie ako mas teraz ty a tam je to skutocne velka nevyhoda v boji.

-xghost- tohle ocenil(a).
  6. Prepáč dlhšie som sa neozval, sviatky no :D K téme nemám nič, môžeš kľudne lock, ale rozvinula sa tu pekná debata :D

Ešte pridávam, že som skúšal aj 3D na dlhšiu dobu a musím povedať, že je to omnoho optimalizovanejšie. Keďže nemám výkonný pc, len taký priemerný (nehrávam moc, načo potom :) ), tak mi to v 2D dosť seká, až tak, že skoro nevidím čo sa deje :D, keď je pri sebe veľa NPC/hráčov(príklad cuby alebo Ice Meteor). Skúsil som si to teda včera pri Ice hodiť do 3D a musím povedať, že som videl dosť :D Nebolo to plynulé, lebo ako som povedal nemám najvýkonnejší pc, ale určite to bolo lepšie ako to v 2D :D Asi to budem robiť tak, že keď pôjdem na ice alebo podobne dám si to do 3D :D

Naposledy upraveno: 2/1/16
    Little_Tali tohle ocenil(a).
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.