EMP-01

Diskuze na fóru 'Archív všeho dalšího' zahájená uživatelem ♠♀┼ĐĄTH»TĘÂÇHËR┼«♂♣, 25/11/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Ahoj mám takoví neobvyklý asi dotaz.
    Chtěl bych se zeptat jeslti mi někdo z prográmátorů či jiných tvůrců téhle hry mohl vysvětlit třeba toto u EMP-01 (EMP puls naruší elektromagnetickou vlnou systémy tvých nepřátel a znemožní jim zaměřování. S trochou štěstí ztratí také maskování a ty je můžeš bleskově zničit.)
    Strašně mě to zajímá ,jeslti to vůbec existuje a zda by to šlo vůbec vytvořit věc která dokážeš přerušit ektromagnetickou vlnu. Nebo jetli by mi někdo dokázal vysvětlit Kvantovou optiku a jakou to má souvislost s tím talentem. Zdá se mi to naprosto inteligentní to co píšu v popiskách a jeslti se nenajde nějaký člověk co to výmýšlel a nezkusil my to nějak vysvětlit. Jsem žák základní školy ale jsem dost tím fascinován (na vysokou se nedostanu aby mi to tam mohly vysvětlit.)
    Prosím nepiště mi zprávy typu at si to vyhledám na internetu.
    nebo ať se snažim dostat na vysokou.
    Děkuji moc za odpovědi . :)

2. Drift1

Drift1 User

3. Drifte, nejsem si úplně jistý, že je to ta odpověď co si představuje. Popravdě moc nevím co chce slyšet. Každopádně máš poněkud chybný název tématu, může se stát, že ti ho Korben, nebo někdo jiný okamžitě zamkne.

4. Je to hra, takže v tom moc logiku nehledej. A navíc tady jsi na forum HRY a né nějákýho fyzikálního fora :rolleyes:

5. Jasně že toto není fyzikální fórum ale přesto nemají tvůrci hry nějakou odpověd ? Já v tom vidím logiku .Ten kdo vymyslel tu větu tak tomu musel rozumět a možná má i odpověď. A neni možnost spojit se s mozky téhle hry ?
    Děkuji :)

6. =Marvin=

=Marvin= Guest

♠♀┼ĐĄTH»TĘÂÇHËR┼«♂♣ přesně tak, toto je fórum ke hře, ne fyzikální kroužek. Tvůrce hry neznám, to ostatně tady nikdo, ale určitě nemusí znamenat, že je člověk odborník, když někde použije odbornou terminologii. Také ti tu můžu vykládat o teorii černých děr, horizontu událostí; o speciální teorii relativity a dilataci času, ale znamená to že tomu detailně rozumím? Ne, jen jsem na to téma zkouknul pár dokumentů a přečetl jednu knížku. :D Tím chci říct, že se neptáš zrovna na patřičném místě, na daná témata existuje spoustu článků a vědeckých publikací, které jsou mnohem lepší zdroj informací než fórum k online sci-fi hře. ;)
    Je super aktivně vyhledávat informace k tomu co tě zajímá, ale také je dobré čerpat přitom z adekvátních zdrojů. :)

7. Pro autora, něco jako EMP skutečně existuje, jev s podobnými účinky se vytváří při výbuchu jaderné nálože. Kromě radioaktivní, tepelné a tlakové vlny se vzduch nabije obrovským množstvím elektrické energie a vytváří silné elektrické pole. To pak vybíjí svou energií do jakéhokoli vodiče v dosahu, tím pádem prakticky usmaží veškerou elektroniku na něj napojenou.

8. Spartakus

Spartakus User

EMP vlnu dokáže vyslat i slunce. Je to pár desítek let, kdy taková vlna vypnula v USA celá města. Bylo to při testovávání Atomovky v atmosféře. Najdi si projekt Starfish Prime. :)

Naposledy upraveno: 25/11/15
  9. Je to, jako bys chtěl po Gene Roddenberrym (autor Star Treku) vysvětlit, jak přesně funguje phaser, štíty a transportní paprsek.

10. Korben

Korben User

Pane bože, čo som komu urobil?:rolleyes: Tak že otázky tohoto tipu smeruj na tetu wiki, prípadne v škole na svojho učiteľa fyziky. ;)

Zodpovedané, uzavreté, LOCK.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.