Návrhy Minusová čest za sestřel PET vlastní firmy

Diskuze na fóru 'Archív všeho dalšího' zahájená uživatelem PetriCZech™, 11/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
?

Souhlasíte s návrhem?

1. 1. Ano

76.9%
  2. 2. Ne

23.1%
  3. 3. Možná, ale chce to ještě upravit (napište prosím do komentáře)

0 hlasy(ů)
    0.0%
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Objevilo se několik témat, ve kterých si hráči stěžují, že se jim náhle odečetlo velké množství cti. Je to způsobeno tím, že se odpočet neobjevuje v deníku po každé sestřelené spřátelené PET, ale až jako součet po více sestřelech. Podle sdělení moderátorů jde o zobrazovací chybu, která je nahlášená a časem se odstraní (přičemž samozřejmě součet minusové cti je správný).

Navrhuji tuto „chybu“ ve hře nechat. Prostě ji BP prohlásí za „vlastnost“. Hráči by si měli uvědomit, že sice občas může dojít k nechtěnému sestřelu vlastní firmy, někdy je dokonce žádoucí dát najevo některým hráčům, že se vám nelíbí, co dělají. Důležitá jsou ovšem slova OBČAS a NĚKDY. Za to nikdo nenasbírá Mega minusové cti.

Co od návrhu očekávám? Samozřejmě to hráčům nezabrání spojence a jejich PET střílet. Ale pokud si nebudou pořádně v deníku hlídat, kolik mají aktivních sestřelů stejné firmy, snadno se jim stane to, na co si už několik hráčů (neprávem) na fóru stěžovalo. Takže si, podle mého názoru, víc podobný sestřel rozmyslí.

Snad jsem svůj návrh a hlavně jeho odůvodnění napsal dostatečně srozumitelně.

-Pozitiva pro hráče: Doufám, že méně sestřelů od vlastní firmy
    -Pozitiva pro klan: Asi nic
    -Pozitiva pro BP: Kupodivu žádné programování, vlastně naopak – nemusí odstraňovat chybu

-Dopad na hru:
    Nejsem si jist, snad bych napsal „střední“

-Negativa pro hráče:
    Některým se to bude hodně nelíbit
    -Negativa pro klan: Asi nic
    -Negativa pro BP: Část hráčů bude (jako obvykle) nadávat

A teď mě můžete kamenovat :)

2. TRIXT

TRIXT User

PetriCZech™: S návrhem nesouhlasím, neb chyby se často dopustí spíše méně zkušený hráč. Myslím si, že by bylo fér mu dát ihned najevo, že dělá něco nesprávného a že za to obdržel trest. Rychleji si uvědomí, že tudy cesta nevede a možná se obdobné chyby vyvaruje dříve než přijde o milióny cti.

3. Korben

Korben User

No neviem, čo som si všimol, tak ten mínus majú najviac práve starý hráči. Ak mám ochranný režim, tak slabého hráča, dá dole PETka bez toho aby som vystrelil. :D

4. Jupiter33

Jupiter33 User

rozhodně stebou souhlasím dobrý nápad je i propracovaný:rolleyes:Prostě mě se líbí co dodat...:)

5. No, přiznám se, že jsi mě trochu zaskočil. Je asi pravda, že většina nováčků začne hrát, aniž by věděla o nějaké bibli, tím pádem ani o trestech za střílení vlastní firmy. Na druhou stranu - mě připadá naprosto logické, že se "modří" nestřílejí. Ale mě taky není 13 ;). A jak píše Korben, ti hráči, kteří se tady na fóru rozčilovali žádní nováčci nebyli.

6. S návrhem nesouhlasím a z jednoho prostýho důvodu a ten důvod je vyskakování z klanu za války,už se mi víckrát stalo,že když na mapě 2-8 někdo vyskočil z klanu,všimnul jsem si toho až když jsem odhlásil nebo proportoval,pro mě je běžné sestřelovat warům PETky pokud jejich lod lítá po mapě a PETka jim sbírá boxíky,protože většinou jsou na spearheadovi a tímhle by mohly krásně někoho zbavit cti i přes to,že ten dotyčný vidí PETku s warem.

7. TRIXT

TRIXT User

Korben, PetriCZech™: Máte oba pravdu, že zde na fóru se spíše kvůli tomu zlobí ti zkušenější, ale ono to postihuje mnohem více hráče, jen většina na fórum nechodí, zvláště ti méně zkušení. Trest je správný, jen by neměl být skrytý. Navíc střílení PETů, je sice špatná věc, ale u Spaceballu je to trochu komplikovanější. Vím, že někteří hráči hodně řeší to, že se najdou takoví, co jen stojí na portu a s míčem ani s červenými nepomohou. A ti se domnívali, že střílení PETa na PVP je ok, jaké bylo jejich překvapení, když vzápětí dostali docela veliký odpočet. I proto si myslím, že systém by měl správně o odečtech informovat.

8. TRIXT ty "stojící kachny" na Spaceballu by zasluhovaly jiné řešení než střílet jim PETky, ale to je na jinou diskuzi.

9. PaiMei

PaiMei User

Po dlouhé době, co mohu s návrhem souhlasit bez připomínek. Samozřejmě, že si od té doby dávám větší pozor, protože odečet se vztahuje i na vlastní petku a tu prostě někdy omylem sestřelím. Ale sestřelování petek vlastní firmy je jeden z morů na mapách a ty megaodečty si prostě hráči zaslouží.

10. TRIXT

TRIXT User

PaiMei: Tady nešlo o to, zda si je hráči zaslouží či ne, ale zda informovat o odečtu cti nebo ne.

11. PaiMei

PaiMei User

Trixt: jj, chápu. To já v tom rozhořčení :). Když to vezmu logikou - měli by mít právo být informováni o trestu průběžně, aby dostali šanci toho nechat, zamyslet se nad sebou a stát se novými mesiáši šířícími dobro. Přeci jenom náhlé pomatení smyslu může zničit snažení několika měsíců i let.
    Na druhou stranu ...,

PetriCZech™ tohle ocenil(a).
  12. TRIXT

TRIXT User

PaiMei: Nemuselo jít o pomatení smyslů, ale například o nepochopení viz. např. Ohledně cti Důsledky mohou být pro hráče skličující.

13. PaiMei

PaiMei User

TRIXT já ti rozumím. Nedokážu si představit, že bych přišel o těžce budovanou čest díky tomu, že jsem nevěděl o tom, že mě pomalu ale jistě ubývá. Jenomže tady se bavíme o hráčích, kteří si na střílení petek vlastní firmy udělali obživu nebo tím minimálně škodili. Občas se mě taky stane, že sestřelím vlastní petku, ale pak si dávám opravdu pozor. Jinak nevím, jak by se mě mohlo stát, že bych jich sestřelil třeba 10 nebo 20. Petky jsem nikdy nestřílel (vlastní firma) a na cizí zcela výjimečně. Pro mě petka není úlovek, protože ji neřídí člověk, řídí se sama.
    Možná by byl vhodný kompromis. Odečty nechat (samozřejmě) a zároveň o tom informovat. Obávám se ale, že u některých hráčů to stejně nepomůže.

14. |Oromë|

|Oromë| User

Citali ste? Vývojářský blog 3/2015 Takze ratam, ze zle zobrazovanie u PETiek bude opravene.

Je len dobre, ze cest za PEtky ide dole, ale mala by o tom byt infomacia po kazdom zostrele, to suhlasim.

15. TRIXT

TRIXT User

PaiMei: Neříkal jsem, že bych neodečítal čest za PET, jen jsem řekl, že by měla být podána správná informace. :) Je super, že to možná opraví.

16. Dobrá, TRIXT mě přesvědčil. A vzhledem k tomu, že pravděpodobně BP pracuje na odstranění chyby, není asi další diskuze o mém návrhu aktuální. Takže je asi možno návrh uzamknout.

17. Kubino

Kubino Guest

Na žiadosť autora LOCK

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.