Oznámení prišla mi podivna sprava

Diskuze na fóru 'Archív všeho dalšího' zahájená uživatelem ßIg►вДиg, 18/12/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. -xghost-

-xghost- User

Autor, nebo, každý, kdo to tam vyplnil: Pokud si měl štěstí a ještě ses dostal na účet a do mailu a změnil jsi obě hesla, tak by účet ukradnout neměli. Hlavně změnit hesla k účtu na DO i k mailu. A dát si nějaká fakt dobrá (malá, velká písmena, znaky, čísla, něco co nic neznamená - holt si potrénujete paměť, případně pokud si nepouštíš domů podivé existence, stačí kousek papíru). No a pokud už si to nestihl (nejde se přihlásit), smolík.

2. quakar17

quakar17 User

No ja som takto včera prišiel o svoj účet. "quakar16". Som *****, že som sa ulakomil na uri, ale vyplnil som len prihlasovanie do DO, nie na mail. Je zaujímavé, aj keď som nevyplnil mail ,ani heslo do mailu, dokázali mi účet ukradnúť. A neprišla mi žiadna mailová správa na potvrdenie prístupu, mail nie je hacknutý, nič tam nechýba, ani nepribudlo. To znamená, že niekto je schopný aj bez potvrdenia zmeny účtu mailom túto zmenu nejako inak potvrdiť a zrealizovať.
    Ked som prosil podporu na DO o preverenie ako sa dalo zmeniť , odpísali že sa mám obrátiť na políciu.
    Čakal som, že keď majú logované prístupy do účtov a zmeny účtov, budú mať mail na nového akože majiteľa, ale nechceli to prešetrovať, ani vrátiť účet na pôvodný mail, ktorý som mal 3 roky keď som hral...
    teraz som si založil na chvíľu účet quakar17, aby som vôbec mohol pristúpiť na podporu a chat.
    Ešte pár dní počkám, či sa nedá niečo urobiť, inak škoda, odznova sa mi nechce začínať, bol som v poradí niekde medzi 950-1000.
    o_O

3. quakar17 mne sa stalo to isté ale na druhom účte

4. Kristo

Kristo User

quakar17

Na to že to hraješ tři roky jsi dost důvěřiví že někomu nebo někam pošleš svoje údaje, nepochopím to. Kdyby to byl začátečník tak to ještě chápu ale po třech letech hraní ?

Nesmíte být nenažraný (když to tak napíšu)

Mně taky přišla zpráva, jsem se usmál a hned jsem jí mazal

Sentiero tohle ocenil(a).
  5. -xghost-

-xghost- User

quakar17:
    A co ti na tom přijde divného? Pokud tím přihlašováním na DO myslíš nick i heslo, no tak se ti tam prostě přihlásili, heslo ti změnili a nazdar ahoj.

Pokud jsi reagoval na můj předchozí příspěvek, tak to jsem myslel trochu jinak - že pokud mu to ještě neukradli, tak si musí změnit heslo jak na DO, tak na mail (pokud teda to na mail někam napsal). Na čorknutí účtu stačí kterékoliv jedno z těchto: login+heslo na DO, login+heslo k mailu, NE oboje. No vlastně stačí i jen heslo - login si už zjistí jinak. Dříve mi na mail dokonce chodily zprávy od DO (pozvánka na nějaké akce), kde bylo mé heslo k DO napsané přímo v těle mailu.

Nedávno sem chytl ve skupině nějakého, co mi nabízel 1M U zadarmo, prej si to takhle posílá každej tejden, psal :D Jen mě zpětně mrzí, že jsem se mu poměrně brzo vysmál a nezkusil jsem chvíli hrát naivku :)

Lidi používejte ten deštník, co máte na krku. Má více funkcí :)

Naposledy upraveno: 21/12/15
  6. Drift1

Drift1 User

To snad není možný on se fakt našel někdo kdo naletěl? :D :D quakar17-místo 950-1000? Vždyť se na to místo dá dostat za dva dny:D
    Dnes mají začátečníci dost výhod spravit učet slušně vybaven za necelý týden.

7. quakar17

quakar17 User

No chcel by som ta vidiet ako nazbieraš BS 2,642,897,169 za 2 dni... Hovorim o poradí na GE5 a nie na GE7.
    ale od veci.
    Mna prekvapilo to, ze prihlasenim na ucet bez znamosti o maili a bez možnosti potvrtiť mailom sa dá zmeniť pristupové heslo do DO!
    skúšal som na inom účte teraz na novom quarak17 zmeniť si heslo a bez potvrdenia mailom sa mi to nedalo!
    takže niečo tu nesedí, a niekto to zatĺka.

8. |Oromë|

|Oromë| User

quakar17 Tu niekto zatlka? Svojou vlastnou blbostou si prisiel o ucet...

bohvie co si tam vyplnal a kde si klikal a co stahoval. Zmena udajov sa da len cez mailovu adresu.

Pokial chces riesit krades uctu, tak jedine cez policiu, taky je postup. Ta nasledne vec presetri a kontaktuje BP.

9. -xghost-

-xghost- User

To myslel možná mě tím zatloukáním (#25). To jsem nevěděl, že je potřeba potvrzení na mail. Myslím, že dřív to potřeba nebylo. Mám bezpečné heslo, nokomu ho neřímám, nikam ho nepíšu, tak jsem takové věci zatím řešit nemusel. Sry, pokud jsem mystifikoval.

Jinak s tou policií to je myšleno vážně? Úplně vidím ten díl bigbangu "Ukradli mi Sheldora válečníka na 80. lvl" :D:D

Kristo tohle ocenil(a).
  10. Korben

Korben User

-xghost-, Pri krádeži účtu, je potrebná zmena emailovej adresy a ak ju nepotvrdí majiteľ účtu, tak sa mu niekto musel na email dostať a vniknutie na email je už trestný čin a polícia sa tým zaoberá.

11. -xghost-

-xghost- User

Aha. Takže chápu to správně, že krádeži účtu by se sice vysmáli (a právem), ale vniknutí na mail už je vážnější přečin?

Druhá věc je, že se tím teda "musí" zabývat. Ale asi všichni víme, jak se policie "zabývá" např. nahlášenými normálními "drobnějšími" krádežemi. :) Normálními myslím jakože skutečných hmotných věcí. "Nejde dohledat pachatele, nemáme důkazy, odloženo". Těžko si dovedu představit, že by v případě takových malicherností v kybersvětě, kde je stopování ještě mnohem obtížnější, policie postupovala jinak. Navíc mailový účet (pokud vím - kdyžtak mě oprav) není/nemusí být spojen s konkrétním jménem. Takže ikdyby policie pachatele náhodou našla, on může tvrdit, že účet je jeho, stejně jako majitel a je to "slovo proti slovu".

Naposledy upraveno: 22/12/15
  12. Korben

Korben User

Tak je a polícia sa tým aj zaoberá a BP spolupracuje pri vyšetrovaní.

13. lamiX

lamiX User

Krádež účtu na nějakém darkorbitu nikoho nezajímá, to má řešit poskytovatel hry, protože policie těžko něco zmůže, když nemá přístup k databázím, logům atd. Krádež emailu je jiná věc, protože email může obsahovat citlivé informace a to už je vážný přestupek.
    Ano a stejně to nikam nepovede :D, protože inteligentní scammeři používají služby jako VPN, aby dokonale skryli svou identitu a jejich podvodné stránky hostují na též ukradených serverech.

14. Korben

Korben User

lamiX, Udávaš nepravdivé informácie k veciam o ktorých nič nevieš. Sú hráči ktorý dostali svoje účty späť. To či to polícia vyrieši, alebo nie, je už na polícii, nie na BP.

Little_Tali tohle ocenil(a).
  15. policii BP tyhle logy na zadost muze poskytnout, pokud vim. Hracum je neda, ani kdyby se na hlavu staveli.

16. -xghost-

-xghost- User

No pokud ten, co kradl je špalek, tak ho asi najdou. Ale to nalezení zloděje bude obtížné (i když BP pomůže), v případě rozumného zloděje i nemožné. Kdyby se mi něco takového stalo, tak bych se hanbou propadl, než bych to šel rozpitvávat na policii :D Ale ok, to už je každého věc.

Little_Tali tohle ocenil(a).
  17. jo, sla bych se hluboce stydet :D ale kazdej je nejakej :D

PetriCZech™ tohle ocenil(a).
  18. lamiX

lamiX User

Účty zpět možná dostanou, no pachatele někde v rusku nebo v číně nebudou nahánět. Je dosti nepravděpodobné, že se nachází zrovna v česku nebo slovensku.
    Ano, ale krádeže účtů většinou řeší podpora hry, kdyby měla policie řešit krádeže účtů v každé hře tak by vůbec neměla čas na krádeže v reálném životě

19. Policie kradeze uctu resi, to ze tam nekteri lidi nejdou, protoze by se stydeli, nebo si za to muzou sami, to je vec druha.

20. Belgam

Belgam Guest

Ale resi, ona ma policie i oddeleni ktere resi takovou kriminalitu. Ale jak uz tu Little_Tali, psala hraci tam nejdou, protoze bud si za to muzou sami a nebo prodali ucet a snazi se ho ziskat takto zpet.
    A jinak ano jeden takovy je na slovensku, na facebooku ma jmeno Zdenek Belgam Jakubov. Je to zlodejicek uctu, ale zadny z tech co okradl se jeste nerozhodl dojit na policii, aby konecne dostal pres prsty.
    S policii resime nekolik uctu za rok a pokud je prokazano ze chyba nebyla hrace. Tak ma ucet zpet.

svi1 a *Firefox1* tohle ocenili.
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.