Vylepšení chat banu

Diskuze na fóru 'Archív všeho dalšího' zahájená uživatelem -Chlu.Da-, 25/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. -Chlu.Da-

-Chlu.Da- User

Zdravím, tak jak jsem zvyklej z jiných her, tak mi občas (v soukromém party/whisper) ulítne nějaké to "je to na h***o" atp. a ne vždy si to uvědomím. Nemyslím si, že nejlepší cesta je dát chat ban na hodinu. Třeba se mi líbí v hodně hrách, že když napíšete sprosté slovo, tak to napíše "censored" nebo "!(//*?(". Byl bych rád kdyby, když už v soukromém chatu nemůžu říct nic, co máte v zakázaných slovech, tak bych byl rád kdyby místo chat banů to vypisovalo něco podobnýho. Ofc. něco jinýho je sprostě nadávat a urážet na veřejném channelu vícekrát za sebou, ale tohle se mi zdá jako nesmysl (zvlášť we whisperu, general je trochu o něčem jiným) a ruku na srdce admini a hráči, komu nikdy neuletí i trošičku sprosté slovo a neuvědomí si to.
    PS : jestli už se to na foru řešilo, tak mi do komentáře dejte prosím link :) nenašel jsem to

Naposledy upraveno: 25/3/15
  2. 123812

123812 User

Pokud ti ulítne slovíčko, dostaneš trest a příště si dáš větší pozor aby ti neulítlo znova ;)

3. |Oromë|

|Oromë| User

-Chlu.Da- Do normalnej konverzacie slovo hov... nepatri a nezalezi na miestnosti. Ked ti nieco uleti, tak dostanes pekne ban na hodinku a nabuduce si das pozor, ja osobne by som s podobnou upravou nesuhlasil.

Aj v DO su aj slova, ktore ti vyhviezdickuje, za sproste slova su kratke bany a to by sa nemalo menit.

4. Ten návrh by měl svůj smysl v případě slov, která nejsou sprostá, ale dají se považovat jako hanlivá pouze v případě, že jsou namířeny na jiného hráče. Já takhle dostala ban za slepici a to jsem tak nikoho neoznačila. BAN by měl být za trest a mně přijde opravu hloupé dostat trest za to, že v běžné konverzaci zmíním nějaké zvířátko, aniž bych tím chtěla někoho urážet, napadat apod. V takovém případě mi přijde rozumné dané slovo vyhvězdičkovat než nechat na systému, který neumí posoudit, v jakém kontextu bylo jinak naprosto běžné slovo použito, zda uživatel dostane trest. Byla bych tedy pro spíše menší úpravu a ne zrovna v případě slov, jakým je třeba zrovna to na h...

5. -Chlu.Da-

-Chlu.Da- User

Jasný Orome, že to do "normální" konverzace, ale když si píšu s kamarádem, kterýho znám roky v RL a nijak ho neurážím a je na podobnou konverzaci zvyklí, tak proč bych za to měl dostat ban? Já třeba osobně na žádný hře nikdy žádný postih nedostal, protože jsem ze zásad proti šikaně a urážení, ponižování zvlášť na netu, ale prostě jsem z běžné konverzace zvyklej občas říct to méně sprosté slovo. No, ale dobře beru vaše názory a v nečem s váma všema souhlasím. Ale třeba na wowko funguje to, že to píše znaky jako $ß.×> a nikdy jsem tam nezažil, že by na sebe nějak sprostě nadávali a uráželi se, jen prostě někdo občas řekne slovo jako Fu...g.

6. Souhlasím s Chlu.Daem (sorry, jestli se to neskloňuje :D) - Prostě to hrozně otravuje život, furt si dávat pozor, jestli člověk náhodou nepíše něco "nevhodného", třeba zrovna včera jsem chtěl napsat "fuk" a jak sem prostě zvyklej z EN konverzací, tak sem tam to "C" omylem ťuknul a BUM ! hned dva dny ...

EDIT: Ještě jsem si vzpomněl na jeden příklad za všechny: Kdysi jsem psal o jednom hráči jménem "pluto" (kdo hraje CZ-1, tak určitě ví) a vypadlo mi "L" (španělská nadávka). Obdržel jsem ban na dobu neurčitou a kdybych nenapsal na fórko, měl bych ho nedorozuměním doteď .. :)

7. Osobně už chat skoro nepoužívám. Jednou za půl roku na cz1 pokecám s jedním Slovákem, kterého znám ze srazu klanu před lety.
    Tady i na chatu se držím zlatého pravidla: Když piješ, nepiš. Když píšeš, tak se nepodepiš. Když se podepíšeš, tak se nediv! :D
    Střízlivému člověku by nemělo dělat žádný problém používat rodný jazyk bez vulgarismů a jiných výrazů, které jsou zakázány.

8. =Marvin=

=Marvin= Guest

-Chlu.Da- a jak ma moderator nebo system vedet s kym si pises? Na chatu i kdekoliv jinde pred cizimi lidmi bys mel mluvit slusne, sprostarny dobry dojem nedelaji nikde v normalni spolecnosti. Pokud ma nekdo potize se slusnou konverzaci, existuji i jine komunikacni prostredky, treba na TS si nadavejte jak je libo. Ale pravidla jsou dana a nevidim potrebu je menit, kdo je nedokaze respektovat, holt bohuzel musi pocitat s banem. A pokud dojde skutecne k omylu, existuje moznost resit ban na chat tu na foru.

9. -Chlu.Da-

-Chlu.Da- User

Marvin, na to se zeptam : Co je systému do toho co si píšu ve whisperu? A kdyby někdo ve whisperu na někoho nadával je tu možnost "ignore" a zprávy od něj dostávat nebudeš. A ne jako dlaždič nemluvim, třeba ze 100 vět řeknu jeden vulgarismus. možná víc(vět na vulgarismus). DO hraju od roku 2008, kde v tý době nebyl zavedený žádný systém a pouze se banovalo ručně a nepamatuji si, že by někde na chatu byl flame nebo sprosťárny . Nevím no, byl to jenom návrh a očividně se teamu nelíbí, tak asi můžete lock. Jen k tomu řeknu, že jsem moderatora dělal sám na hodně forech a hrách a nikdy s tím nebyl problém. Jasný občas lidi napsali, že tamten lojza jim napsal něco sprostě nebo vtip o mámě, ale to se stávalo jednou za uherák + si toho člověka můžeš dáš do ignore. Ale s ostatníma chatama souhlasím, že by měli být klasicky bany.
    Ještě jedna otázka pokud můžu :) Proč se dává, že nemůžu vidět chat a ne pouze "mute", kde člověk nemůže psát, ale stále vidí co se píše. Díky za odpověď.

10. |Oromë|

|Oromë| User

-Chlu.Da- System osetruje vsetko a je jedno ci sepkas... nadavajte si na TS a nie na chate.

Chat v DO nie je TS a nevidim dovod preco by sa mal mutovat, ked nechces pisat, tak proste nepis a maj otvoreny chat.

11. lamiX

lamiX User

orome to není nadávání, může to patřit i k vtipu. No DO má nejhorší systém cenzury ze všech her a nejen kvůli tomu že je i ve skupinovém chatu. Nějaké blokované slova vůbec nejsou vulgární a i tak za ně je ban. To se pak fakt skoro nedá v chatu bavit když ani nevíš za jaké slova můžeš dostat ban.

dezmon12cz tohle ocenil(a).
  12. Korben

Korben User

Tak že takto. V chate sa každý bude vyjadrovať slušne, kto nie, tak dostane ban. Nič sa meniť nebude.

Uzavreté, LOCK.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.