Návrhy VYLEPŠENÍ TRANSPORTU SUROVIN

Diskuze na fóru 'Archív všeho dalšího' zahájená uživatelem -SpaceFighter98-, 12/1/16.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
?

Líbí se Vám nápad?

1. Ano

2. Ano, ale ještě bych ho vylepšil

3. Moc se mi to nezdá

4. Rozhodně ne

Výsledky jsou viditelné až po hlasování
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Ahoj,
    pokud se to tu již řešilo, tak se omlouvám, ale vlákno, které by to řešilo, jsem nenašel.
    Dále se předem omlouvám za to, že jsem tento příspěvek nerozdělil do dvou, ale je v mezi sebou velmi provázané a se svojí pamětí na úkoly bych na to zapomněl. :D

S tímto problémem se pravděpodobně setkal každý, kdo vlastní více lodí. V SKYLABu se vyrobí suroviny, které si pošlete do lodi. A zde vzniká problém.

Suroviny se pošlou, to je v pořádku, ale když během hry změníte loď a nová loď má menší kapacitu nákladového prostoru, tak se poslané suroviny přidají, i když je to již nad rámec možností lodi.

Můj návrh vylepšení je následující.

Ve SKYLABu by se před výběrem odesílaných surovin objevilo okno pro výběr lodi, do které má být náklad odeslán. Tím by se vylepšila reálnost hry, vždycky musíte vědět, co kam nebo komu posíláte. ;)

Pokud by se na tom komunita i vývojáři shodli, tak by se mohla přidat možnost upgradu Transportního modulu. Upgrade by spočíval v tom, že by bylo možno odeslat suroviny do více lodí najednou. Do každé lodi by mohl směřovat pouze jeden modul/zásilka.
    Jestli budou další transportní moduly za kredity nebo uridium je mi vcelku jedno.

Co se mi osobně líbí je to, že při nákupu dalšího hangáru se požaduje více kreditů/uridia. Toto bych navrhoval použít i při nákupu/upgradu transportního modulu.

Dále bych asi ošetřil error, který se objevuje v souvislosti s nákladovým prostorem. Stává se mi, že si pošlu suroviny do lodi, zabíjím vetřelce a sbírám, co z nich vypadne a občas to prostě nemám čas nebo zapomenu prodat. Jedná se o stejný error, který vzniká při změně lodi.

Navrhoval bych, aby se před přidáním surovin do nákladového prostoru lodi ověřilo, zda se náklad do lodi vejde. Pokud ne, tak by se do prostoru dalo jen do, co se do něj vejde a zbytek by se vrátil do SKYLABu. Pokud by již ve SKYLABu nebylo místo, tak by se suroviny jednoduše zahodily (klidně by mohly začít poletovat vesmírem :D).

---------------------------------------------------------------------------------------------

Výhody:
    • pro hráče: lepší hratelnost
    • pro klan: nic, netýká se ho to
    • pro BP: lepší hratelnost a tím i větší spokojenost hráčů
    Nevýhody:
    • pro hráče: na nic jsem nepřišel, ale budu rád, pokud mě někdo doplní v diskuzi :)
    • pro klan: opět nic, ten samý důvod
    • pro BP: programování nepočítám, je to jeden formulář a pár podmínek ;)

---------------------------------------------------------------------------------------------

Když najdete v mém nápadu nějaké nedokonalosti, tak budu rád, když pomůžete tento nápad vylepšit. ;)
    Do komentářů piště prosím pouze smysluplné věci, které se týkají tématu :)

2. Dal jsem rozhodně ne. Už teď je možnost posílat velké množství surovin za krátký čas. Stačí mít prémium a citadelu. Nebo to poslat do aegisy, popř. golíka a holt se to bude muset posílat trochu častěji.

Navíc, jestli tím chceš pomoct třeba začátečníkům, tak ti hangárových hal tolik nemají. A ti zkušenější hráči už tak mají občas problém se surovinami, že se jim nestačí vyrábět a musí vypínat seprom, aby se jim stihlo alespoň vyrábět promerium :D

A s tím nákladovým prostorem bych to nechal tak, jak to je. Že ti to suroviny pojme, i když máš momentálně v lodi menší nákladní prostor a neměly by ti přijít. Jinak řečeno je to podle mě naprosto zbytečný.

3. Upřímně řečeno, přečetl jsem si tvůj návrh 2x a stejně jsem nepochopil, jaký by to mělo přínos. :rolleyes: posílám si do Citadely 9000 šutrů a když dorazí, tak je prodám. To, že mám najednou v lodi víc surovin, než je kapacita jejího nákladního prostoru, mi teda nevadí. :)

4. Belgam

Belgam Guest

Jaka je pro hrace lepsi hratelnost timto navrhem?
    Jestli to dobre chapu, tak by jsi si mohl poslat vicekrat rudu a to treba do kazde lode zvlast. V tom pripade by to vedlo k tomu ze by hrac za chvili nemel rudu ve skylabu na dalsi vyrobu a hlavne by to urcite zmenilo ceny v drazbach. Takze by to nebyl prinos zadny pro hrace.
    A dalsi navrh by byl ze je ve skylabu 20lv malo.

5. Aky prinos je zahodeny seprom, ked sa do lode nezmesti? A co sa ti nepaci na tom, ked sa poslane suroviny pridaju aj nad ramec NP aktualnej lode? ... zly navrh

6. Ok, tak s tím multi-transportem to evidentně nebyl tak dobrý nápad, jak jsem si myslel.
    Každopádně si stále stojím za tím, že by bylo dobré ten výběr lodi, do které mají být suroviny poslány, přidat.
    Co se týče 20lv ve skylabu, tak je to dle mého plně dostačující a ani by mě nenapadlo podávat návrh na zvýšení max. levelu. ;)

7. A pro všechny ostatní, kteří nesouhlasí s tím, aby se zabránilo přidání surovin i nad rámec nákladního prostoru.

Chápu, že hráčům se to nelíbí, ale z hlediska programátora je to prostě nekonzistentní.
    Do sklenice také nemůžete nalít více vody, než se do ní vejde. Chápu, že některým se ta představa líbí, ale z hlediska programátora je to velká chyba.

Suroviny by se prostě vrátili do SKYLABu, takže byste o ně nepřišli. Pokud by se už již do Skylabu nevešly, tak by to znamenalo, že se za tu dobu stihlo vyrobit stejné množství, jaké jste poslali, takže byste o suroviny ve finále nepřišly.

8. Rozhodně a určitě NE. Příklad: V danou chvíli posílám suroviny řekněme máme volno 5000 nákladní prostor..pošleme 5000 surovin..jde to spoustu hodin. Pokud hráč hraje a plní prostor dalšíma surovinama, nebo ho naplní a vypne hru apod. a nepohlídá si přesný čas příjezdu nákladu, tak se mu taky může stát, že když to dojde, tak při plném nákladním prostoru, to šlo celé hodiny zbytečně a celý náklad se vrátí zase zpátky do skylabu..a nebo by mu to těch spoustu hodin, než to přijede, blokovala ještě nedoručená zásilka nákladní prostor a nemohl by ho plnit na mapě..to je s prominutím fakt blbost :oops:
    A i to druhé, poslat suroviny na více lodí naráz..takhle bych měl za chvilku miliony, protože dejme tomu, např. při 5ti hangárech bych poslal 5x větší množství za stejnou dobu než teď jeden náklad..taky nesmysl :rolleyes:
    Pardon, ale návrh nesedí ve spoustě věcí a rozhodně by hře uškodil a hráčům, než prospěl ;)

Naposledy upraveno: 13/1/16
  9. Jde o úhel pohledu, samozřejmě by bylo nutné dát nějaká upozornění, že náklad dorazí za xx:xx. Například 30, 15, 10 a 5 minut předem + před odhlášením by se objevilo upozornění, že je náklad na cestě. ;)

10. -SpaceFighter98- I v případě, že bych věděl, kdy náklad dorazí, musel bych vyprázdnit sklad a prodat suroviny..né všichni mají v Petovi mechanismus na prodej, takže by hráč musel s každým kouskem na základnu, což by bylo dost otravné a né vždy by to stihnul, né vždy je čas si to pohlídat (boj, ničení Npc apod.) a koukat pořád, jak je na tom zásilka. I před odhlášením a vypnutím hry by si musel hráč hlídat, aby byl prázdný sklad a často se na spoustu věcí zapomene, vzhledem k tomu, kolik hodin jde náklad prostě to vypnu a jdu od pc a celý náklad by pak šel zpět do skylabu. Prostě ne..přínos pro hru žádný spíš, otravné povinnosti a negativa ;)
    Teď je to nastavené dobře, i ta dlouhá doba transportu je potřeba, aby pořád nikdo nestřílel jen sepromem a promkem, jediné, co mi jen jednou vadilo, že nejde poslat náklad opačně z lodi do skylabu, když sem nutně potřeboval urychlit seprom do PP, ale jinak nevidím v současném systému problém :)

11. No dobře, tak se ti podařilo mě přesvědčit, že by to bylo otravné, ale pořád se jedná o nekonzistentní metodu (kus kódu, který se volá při doručení zásilky). ;)

12. Výběr lodi můžeš udělat změnou hangáru.
    Pořád nevidím žádnou výhodu pro hráče.
    Tady vidíš, že to není jen tak jednoducá změna. A čím víc se v tom pitváš, tím víc nutných dalších změn nacházíš. Takže ve finále musíš překopat milion různých vazeb.
    Takže tobě jde jen o větší realističnost hry? No to můžeš podávat další návrhy až doalelůja :)

Little_Tali tohle ocenil(a).
  13. Výběr lodi si sice změnou hangáru udělám, ale když si změním loď, tak se náklad přičte do aktuální lodi, nikoliv do lodi, kterou jsem měl, když jsem náklad posílal. ;)
    -----------------------
    Ještě mě teď napadlo, jak by se dal udělat kompromis mezi reálností hry a komfortem pro hráče.

Co kdyby se náklad poslal, dorazil k lodi a v případě, že by na lodi nebylo dost místa, tak by vyskočilo okno s výstrahou typu "Zásilka ze SKYLABu se nevejde do nákladového prostoru. Uvolni prosím nákladový prostor.". Hráč by tak musel letět prodat obsah NP a zásilka by mezitím čekala, než se NP uvolní. Po uvolnění NP by se NP zaplnil zásilkou a transportní modul by byl opět dostupný k použití ve SKYLABu.

Nikdo by tím nepřišel o zisk a čas, který byla zásilka na cestě a zároveň by se zabránilo přetečení NP. ;)
    ----
    Samozřejmě stále počítám s možností výběru lodi, do které má být zásilka poslána. ;)

14. =Marvin=

=Marvin= Guest

15. Promiň, přečtu si to ;)

16. -SpaceFighter98- a proč by měl hráč letět zbytečně na základnu vyprázdnit nákladní prostor při doručení ze skylabu, když současný systém to umožňuje při dodání připsat i přes plný sklad a řídí se stavem při startu zásilky?..komu by to prospělo? :rolleyes: Myslím že BP se snaží hru zjednodušit a né naopak zadávat hráčům nové zbytečné povinnosti. Už si tu v diskuzi i sám popřel např. to posílání zaráz do více lodí, přitom v původním návrhu to stále máš :D Jediné co na tom má jakž takž hlavu patu, je ten výběr, do které lodě to má jít..ale i pokud by na tomhle někomu fakt moc záleželo, dá se to vyřešit jednoduše tak, že před dodáním jen změní loď v hangáru a je vyřešené, max by na mapě mohlo vyskočit nějaké upozornění, třeba 15 minut před, že se blíží zásilka, ale to už je fakt maximum. I tak se ti teď suroviny přičtou až teprve tehdy (i když už jsou doručené), pokud klikneš a otevřeš skylab, takže do té doby čekají, takže loď můžeš změnit kdykoliv, stačí otevřít jinou základní stránku než skylab, třeba úvodní, hangár apod. a doručené suroviny do lodi budou čekat, dokud neotevřeš skylab, i když už sou doručené a až pak se teprve načtou do skladu lodě. To je možná udělané takto i právě proto, aby si hráč sám určil, kam to nakonec půjde ;)
    Prostě teď to funguje a v návrhu opravdu nevidím absolutně žádný přínos.

Naposledy upraveno: 14/1/16
    PetriCZech™ tohle ocenil(a).
  17. Tys prostě nepochopil, o co tu jde.
    Teď tu ŽÁDNÝ VÝBĚR LODI NENÍ, suroviny se JENOM PŘIČTOU DO LODI, KTERÁ JE AKTIVNÍ BEZ OHLEDU NA KAPACITU NP. Takže ještě jednou.
    1) máš LOĎ 1
    2) pošleš třeba 3000 surovin
    3) změníš loď, třeba BigBoy
    4) zpět loď NEMĚNÍŠ
    5) suroviny se PŘIČTOU DO AKTIVNÍ LODI (LOĎ 2)
    6) kapacita NP LODĚ 2 JE MENŠÍ NEŽ LODĚ 1
    7) Vznikne CHYBA!
    ---------
    Pokud sis NEVŠIML takového krásného VÝRAZU "Pokud by se na tom komunita i vývojáři shodli, ..." tak tě na něj UPOZORNÍM. ---> Komunita se neshodla, takže NENÍ CO ŘEŠIT. Na multi-transportu tudíž NETRVÁM! Navíc jsem se k tomuto problému JIŽ VYJÁDŘIL, takže TVŮJ příspěvek je naprosto IRELEVANTNÍ.
    ---------
    Takže REKAPITULACE:
    Už navrhuji pouze, aby bylo možné VYBRAT LOĎ, do které mají být suroviny poslány + aby OBSAHY NP JEDNOTLIVÝCH LODÍ BYLY NA SOBĚ NEZÁVISLÉ.

Naposledy upraveno: 14/1/16
  18. Belgam

Belgam Guest

A ted uz ten navrh nechapu vubec. A k cemu to vubec povede ten tvuj navrh? Jaky to bude mit prinos pro hrace?
    Ja jsem nic pozitivniho nenasel.

19. Snažím se tu poukázat na jeden dost závažný error. Všechny lidi teď sdílí jeden obsah nákladového prostoru (dále jen "NP"), bez ohledu na kapacitu jednotlivých NP.
    Takže když lítám s jednou lodí s NP 3000 jednotek, a pak si vezmu loď s kapacitou NP 500, tak to do lodi s menší kapacitou NP natáhne obsah NP lodi první.

VŠECHNY LODĚ SDÍLÍ OBSAH NÁKLADOVÉHO PROSTORU! Každá loď by měla mít VLASTNÍ obsah NP.

Teď se pouze OMEZÍ počet surovin, které můžete na mapě sebrat.

A HLAVNĚ SEM UŽ NIKDO NEPIŠTE, ŽE VÝBĚR LODI MŮŽU UDĚLAT ZMĚNOU LODI!

20. pecko

pecko User

nečítal som príspevky, ale nieje to jedno v akej lodi to máš? keďže pri malom mieste na suroviny musíš si zmeniť loď, kvôli večšiemu skladu na poslanie surovín? skôr by som bral tie male robotiky (produktivitu v skylabe na základné suroviny) na výrobu "vzácnejších" surovín + automatické ukladanie (transfer) do nejakého skladu na domovskej mape, samozrejme v rámci kreditu a uridia, pri rozumnom množstve posielaného materiálu (možno od 1% výroby za hod.)

ak máš v prvej lodi plno prečo ju jednoducho nevyložíš :) , prepáč, ale nevidím v tom nič zložité, ty by si to robil zložitejšie tomu ver.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.