Návrhy Změna v aukci

Diskuze na fóru 'Archív všeho dalšího' zahájená uživatelem jaroshot, 13/1/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
?

Změnu v aukci bez uvedení nejvyšší částky a bez jména nejvýše nadhazujícího

1. ANO - vítám

24.4%
  2. Ne - současný stav je řešen výbordelně

70.7%
  3. Neutrál - je mi to jedno

4.9%
  4. Vlastní

0 hlasy(ů)
    0.0%
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Kubino

Kubino Guest

Teba zaujíma hodinová aukcia avšak ak sa zmena zavedie týkala by sa všetkých aukcií, predpokladám. Zoberme si dopad na týždennú napr., dokedy neskončí dovtedy tam mám viazané kredity bez ohľadu na to či ma niekto predraží alebo nie, nevidím sumu, som v domnienke, že môžem vyhrať ale realita môže byť opačne krutá a mne zbytočne niekde visia kredity napr. 5 dní. Tuna by niekto mohol vidieť zádrhel návrhu.

2. Zafod

Zafod User

Omlouvám se za OT, ale nedá mi to a musím ještě naposledy v tomto tématu zareagovat. Pokud mi moderátor smaže post, prosím o jeho odcitování, aby si ho daný user mohl přečíst.

Naprosto přesně vím co je OT, narozdíl od tebe, který upozorňuješ i moderátory, že vytváří OT, což je absolutní nesmysl. [​IMG] Dané téma číst opravdu nemusím, jelikož jsem ho spoluvytvářel společně s Piecesmakerem, několikrát přepisoval a navíc překládal za pomoci jiného uživatele na SK fórum.

Já jsem ti to jasně vysvětlil, ano to mé vysvětlení už je OT. Jen si uvědom, kdo s tím začal, ty jsi zde OT vytvořil jako první. Nejsi moderátor tohoto fóra, tudíž ty na OT nemáš upozorňovat. :D

Zajímavý je i tvůj metr, mě zde na OT upozorníš, v jiném tématu i moderátory, ale Timanris jsi na nic neupozornil. Opět ukázka jen tvé zaujatosti...

Btw = mimochodem. A právě to mimochodem, používám pro dokreslení postu, vyjádření se k něčemu dalšímu co nesouvisí přímo s tématem. Vysvětlení na co, proč a jak jsem reagoval, jsem ti už podal. Bohužel ty nejsi schopen přijmout jakoukoliv kritiku na svou osobu či na tvůj názor, nejsi schopen přijmout názory druhých, což je zde o tobě již známo.

Btw: když už jsi narazil na to co jsem byl. Začínal jsem jako ty, dovalil jsem na fórum a myslel si, že si ze mě všichni sednou na zadek. Prostě jsem prudil mody a věř, že to umím. :D Následně mi však tehdejší GA JXP jasně vysvětlil, kdo je moderátor a o čem moderování je. Pak jsem se začal snažit předávat své drobné zkušenosti ze hry dál. Následně jsem byl osloven a stal se moderátorem, poté SFM a nakonec BA. Nicméně Timanris to ví, takže tvá informace byla naprosto zbytečná.

-xghost- není zač, ty ani děkovat nemusíš, vážím si tě jakožto slušného uživatele. ;)

3. jaroshot

jaroshot User

Ano, system aukce by měl opravdu být ve všech 3 případech stejný. K myšlence, že 5 dní bude někdo žít v domněnce, že může vyhrát a realita je ta, že dal málo a čeká ho krutý osud řeknu tohle:
    Pokud se jedná o týdenní aukci a někdo hodí svou max. částku ve středu a hraje každý den, tak to moc rozumně nepromyslel. Přece, když vím, že se v neděli (nebo jiný den před lámáním chleba) objevím na DO, tak to dám později. Má to i svou další výhodu, třeba si tak může šetřit i krédo, aby zbytečně za jiné věci neutrácel a každý den si teoreticky (podle nafarmeného kréda) nadhazoval. Pokud neuváženě hodí vše třeba už v pondělí a bude se divit, tak to možná poprvé takhle udělá a pak pochopí, že to byla chyba. Nicméně, pokud dražím a vím, že se mi krédo vrátí a vrátí se mi po aukci a já vím, kdy končí, tak má veškeré potřebné informace a pochopí, že je nejlepší dávat nabídku do denní či týdenní akce naposledy, kdy si myslí že je online, před koncem aukce. Taky pokud to udělá i za současného stavu a dá dejme tomu 1.000.000.000 kréda v pondělí na profi design golíka, tak možná 6 dni bude vést, ale v nedělí ho někdo na 99% přehodí.

Tedy předpokládám, že se objeví pár jedinců, kteří na první aukci asi pohoří (a přesně z toho důvodu jak píšeš), ale později pochopí a začnou u toho i přemýšlet.

Teoreticky by se dalo i uvažovat o tom, že nabídka se dá upravovat i směrem dolů, tedy snižovat, což by vyřešilo nějakou tu chybku při vlastní dražbě (překlik o jedno číslo - misto 1.000.000 nahodí 10.000.000, nebo místo na bustr DMG za 100.000.000. hodi na bustr expa apod.) Nicméně tohle nechci a aukce by měla být jen nahoru a nikoliv dolů a za případné chyby se však musí platit. Naštěstí jen krédem a ne reálnými hrachy.

4. Kubino

Kubino Guest

V predošlom poste bolo uvedené ...
    Tu si návrh protirečí.

Systém sa nedá nastaviť na každého jedinca, vždy budú takí čo sa kopnú a je to ich problém, to chápem, ale podľa uvedených citácii sa vo výsledku návrh vs realita nemení to, o čo v návrhu šlo, t.j. čakať na koniec aukcie. Samozrejme atraktívnosť a napätie tomu neberiem, návrh má niečo do seba ale kedže sa aukcia menila už 2 krát na upomienky hráčov, pochybujem, že práve toto by hráči chceli.

5. jaroshot

jaroshot User

No jako tohle je jen návrh, který by měl dle mého názoru být ideální a ani nepočítám s tím, že by vešel v platnost nějak rychle. Ovšem opravdu si myslím, že jednou to takto bude.

btw:
    Když půjdu zpětně k tomu co jsem tady navrhoval, tak už se něco realizovalo. Třeba muničák - sice trochu jinak, původně jsem chtěl psat o neomezené kapacitě zásobníku a to se žvatlalo, že to prý nejde, neb by to byl krok zpátky. úsměvné že?

Dále jsem psal o x2 za krédo a to taky brzy přijde.

Dál už si nepamatuji, že bych něco dál navrhoval. Možná nějakou drobnou kravinu jako tahle změna aukce, ale jak jsem už napsal, jednou to tak stejně bude.

Rozdíl od autora návrhu a admina (teoreticky někdy i od BP pracovníka či vlastníka) je tak zásadní a protichůdný, že nemá smysl diskutovat o vlivu na hru, výhodách a nevýhodách, neb každý má úplně jiný pohled na věc.

Někdo se mne ptal, tuším Zafod, proč vůbec návrhy zasílám - důvod je snadný - nechci prázdné mapy. Věnoval jsem do hry nějaký ten čas a rád bych si hru užíval jako na začátku. Ovšem tak to tu jde od 10 ku 5, tak jsem se s chutí pustil i na fórum. Mé návrhy píšu na míru sobě a světe div se, jsou založeny na přilákání nové krve, neb lodky na běžných mapách jsou hlavním problémem a tedy i výzvou.

Ještě k vláknu žumpa
    byla to jasná diskuse k OT tématům a i vy admini sem tam sami sklouznete k OT, tahle byla aspoň nějaká možnost si věci vyříkat, ale postavit to tak, že admin má poslední slovo a tečka jsem si zvykl. Źumpa bylo vlákno, které neporušovalo žádné pravidlo a vedlo k diskusi a zase světe div se, čím mín příspěvků by v ní bylo, tím lepší atmosféra na fóru by byla. Takhle je to taky cajk a ted bych to tady chtěl zamknout. Vše potřebné bylo vyřčeno.

6. Kubino

Kubino Guest

jaroshot

Sám si tvoríš OT a pritom o nich poučuješ, ja som upozornil na protichodnosť tvojich tvrdení a ty reaguješ na veci ako čo si kedy navrhoval a čo sa do hry dostalo a podobne. Prečítaj si to po sebe a pochop, čo robíš zle.

Ja som tiež zafodovi raz navrhoval (ešte na MSN) nové lode a oni do hry prišli, máme toho dosť spoločné, vidíme budúcnosť :) tiež neviem ako priláka nových hráčov aukcia, kedže nový hráč o aukcii ani nevie lebo na hl. stránke DO to nie je, ale budiš, ďalší tvoj dar.

Tvoj post je celý od skratky "btw." OT. K žumpe len toľko, tam šlo o tvoje posledné slovo, kt. musíš mať. Bohužiaľ tuna to tak nefunguje a posledné slovo má moderátor.

PS: moderátor môže slobodne tvoriť OT koľko chce, na neho sa pravidlá nevzťahujú ;) ... niekedy je totižto to OT potrebné vytvoriť pre vyriešenie situácie.

Ďalšie tvoje OT v tejto téme = LOCK, ďakujem za pochopenie.

7. Korben

Korben User

Úsmevné je že si to myslíš a naozaj to je neskutočne úsmevné ale zároveň aj trápne že si to myslíš. :D:rolleyes:

Ty si urob poriadok hlavne u seba. O poriadok na fóre sa postaráme my alebo ten kto tu po nás bude.

Pre budúcnosť mám pre tvoje návrhy jeden dodatok. Ak vytvoríš návrh a vznikne tam jediné OT, tak návrh bude uzatvorený.

Uzavreté, LOCK.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.