Chyby Značná nefunkčnost hry

Diskuze na fóru 'Archív všeho dalšího' zahájená uživatelem ≈ΖĮ©ĦMαĵŝŧ€®≈[VWV™], 11/1/16.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Ahojte,

nebudu tu psát žádné mé technické specifikace, protože se tato chyba děje více lidem, a vzhledem k tomu, že během nefunkčnosti jsem si normálně mohl povídat s lidma na chatu, tak je chyba na 100% v daných prvcích hry. (jinak mám dobré stabilní připojení a obstojný stolní počítač, se kterým jsem takřka nikdy neměl žádné problémy a to ani na akcích jako Spaceball a CrazyCubi)

Přihlásil jsem se dnes klasicky do hry, že prodám kameny a seprom hodím do lodě. Odhlásil jsem se, ale ještě během odhlašování jsem si řekl, hodím se na základnu, tady je to trochu horký (byl jsem na 2-7 šutr, páč jsme se tam s kamošem fotili). Klikám na JP-2 CPU a nic, přeruším logout, kliknu na CPU znovu, a nic; dám ikonu CPU do lišty na rychlé sloty, klikám jak klávesou, na kterou jsem ji dal, tak myší na CPU a nic. Řeknu si, to není možné, skočím na 3-8 - provedu skok AJP-01, odpočet, hláška úspěšného skoku, žádná změna mapy ani nic, tak dám relog, jsem stále na 2-7, zkusím to znovu - a objeví se hláška, že mám cooldown na to AJP-01 CPUčko, letím teda na port, chci se portnout, že to na základnu doletím "pěšo", a jenom mi to píše, že se nenacházím v blízkosti skokové brány a žádný efekt. Další relog, další pokus o skok (tentokrát sleduju počet kupónů na skok), ten stejný efekt, jako při předšlém pokusu a povšimnul jsem si, že kupón na skok nezmizel, ač log napsal hlášku, ze které by mělo vyplývat, že jsem skočil tam, kam jsem chtěl, a samozřejmě mě to stálo kupón ke skoku. Tak jsem teď čekal na portě, než mě to milosrdně odhlásí, doufaje, že do mě žádnej pitomej flaxáč nehodí provokativní raketku, aby přerušil tu dobu "neaktivity", za kterou to člověka vždycky odhlásí.

Jak to vidím já? Totální rozkol základních prvků hry - o tom asi mluvit nebudu, na bugy jsem zvyklý, jen ne v tak velkém, ale při nejmenším ztráta času a krádež o případné boostery (naštěstí mám jen kreditové z pirátských beden, proto nejsem tak naštvaný a nemluvím tu ostřeji). Snad v tomhle nejsem sám, kamarádovi s obdobnými podmínkami jako já se přesně toto dělo včera, takže to nelze považovat za lokální problém a i když je to už možná v řešení, tak upřímně - kolikrát BP opravdu dobře opravilo nějaký bug či exploit ve hře? (mimo to, že stačilo jen něco zakázat nebo něčemu zamezit)
    Na závěr se opět potvrdilo, co říkám já. Kdyby BP věnovalo třeba půl roku, nebo celý rok na to, aby sbíralo od hráčů podněty a eliminovalo stávající bugy jeden za druhým, udělají lidi daleko spokojenějšími, než nějakými novými hovadinami, které zase jen způsobí ještě více chyb a nesrovnalostí ve hře (nechci předjímat, ale předpokládám, že tu dnes snad nikdo nevěří tomu, že montáž a další prkotiny, co plánují, uvedou do hry čistě a bez chyb); nejradši bych toto celé nahrál a poslal Ricku Decartovi nebo Krisi Kelvinovi s tím, ať se laskavě věnují prvně hře, a pak ať si vymýšlí nějaký prkotiny, o které pramálo lidí stojí, ale byl jsem tak rozhozený tím, že nefungují věci, na které jsem přes 5 let zvyklý, že mě to v tu chvíli ani nenapadlo...

Vyjádřete se tu jak hráči, kteří mají podobnou zkušenost, tak i ostatní hráči s rozumným názorem. Dále moderátoři s podobnou zkušností nebo nějakým názorem, a konečně ti, kteří mě umí odkázat na nějaké anglické vlákno, ve kterém mohu i z účtu registrovaném na CZ2 serveru přispívat a je to jedno z těch vláken, které např. Rick nebo Kris čtou (skrz sběr podnětů zpětné vazby, na které občas dají), páč to, co jsem dnes večer viděl bych asi nikdy nikomu nevěřil, nevidět to na vlastní oči!..

Naposledy upraveno: 13/1/16
  2. =Marvin=

=Marvin= Guest

≈ΖĮ©ĦMαĵŝŧ€®≈[VWV™] kdybys raději místo té sáhodlouhé a naprosto zbytečné omáčky kolem dodal základní údaje které se při hlášení problému vyžadují, určitě by to bylo užitečnější.
    Právě teď jsem na svém účtě CPU pokročilého skoku zkusil, a funguje úplně v pořádku. Tak ty řeči o rozkolu hry si nech prosím minimálně do doby než se vůbec nějaká chyba, o které mluvíš že je, potvrdí.

3. Drift1

Drift1 User

Mě to funguje všechno v pohodě,nevidím a ani sem neviděl zatím žádný problém.

4. Gahan

Gahan Guest

Sakra to je divné mě hra funguje jak má a to mám předpotopní pc :D .
    Čím to asi bude hmm ?
    Dodej veeškeré informace a testy a třeba se pozná kde je zakopanej pes (připojení , bordel v pc atd. )
    Takového pláče ale základ nedodržen .

5. Marvine a zbytek kluků, kdybych si během tohoto celého nemohl psát celou dobu na chatu s lidma, tak uznám, že mám prostě lagy nebo něco takovýho, navíc nejsem zcela jediný. Uznávám, že se to lidem dít nutně nemusí, ale tak mě to vyvedlo z míry, že jsem sem prostě musel napsat.

Test dodám zítra případně, ale jsou to pravděpodobně ojedinělé případy, takže bych tipnul, že po restartu nebude co řešit.
    Jinak "užitečné" info: - hraji na MaxThonu věnovaném výhradně pro hraní DO (tj. automaticky aktualizovaný flash a téměř dokonale vyčištěný)
    - používám Windows 10 na SSD disku, procesor 4jádro každé 3,3 GHz a grafika 1GB paměť + asi 5GHz frekvence každého z jader
    - internet skrz pevný kabel se stabilní výší 25Mb/s
    - problém se mi děl od 22:18 do cca 22:40, kdy mě hra sama odhlásila

Nicméně údaje z mé strany asi nic nevyřeší, jestli to byla jen opravdu náhodná disfunkce a bude to zítra dobré, tak není ani moc co řešit. Navíc jak říkám, nikdy zásadní problémy nemívám (téměř žádné řekl bych), ale toto mě fakt skoro vyrazilo dech (obrazně), proto tak velká slova - za to sry, ale aby se mi dělo tohle a chat mi normálně fungoval...

Naposledy upraveno: 11/1/16
  6. Korben

Korben User

Chat nieje súčasťou hry , je to messenger aplikovaný do hry a pracuje na inej báze ako hra. Okrem toho ak nastanú problémy, tak je dobré urobiť pingovanie na server, kde je približne vidieť miesto, kde mohol nastať problém.

Ani Win10, ani SSD disk ti nezaručí, že hra pôjde na 100%. Jedine ak by si mal priamu linku na BP. Tak že na budúce je potrebné dodať testy.
    Jednak to napomôže v prípadnom hlásení problému, alebo aspoň napovie kde mohol problém nastať.

7. Belgam

Belgam Guest

Chyba neni v cpu. Sam autor tu chybu popsal, ale neprisel na ni. Chyba byla v tom odhlaseni, je mozne ze odhlaseni zmackl na posledni chvili, tim tedy jako zustal ve hre, ale ve skutecnosti byl jiz odhlasen. Nesel tedy pouzit zadny skok atd. Ve skutecnosti byl celou dobu na kameni na 2-7 a odhlaseny.

8. TRIXT

TRIXT User

Další možností by byl problém na trase mezi jeho PC a serverem. Klient jakoby funguje, jen se mu nedaří komunikovat se serverem. NPC a ostatní hráči se nehýbají. Odhlášení nefunguje a proskok samozřejmě také ne, neb zde musí být funkční komunikace se serverem. Navíc, pokud je chyba na trase, postihne to většinou více hráčů z určité lokality. Chyba tedy není ani přímo u hráče a ani u BP, neb jejich servery běží bez problémů.

9. |Oromë|

|Oromë| User

Suhlasim s kolegom, tiez som to uz zazil a sposobilo to odhlasovanie + kombinacia mackania cpu a rusenia logoutu.

≈ΖĮ©ĦMαĵŝŧ€®≈[VWV™] Ja len nepochopim preco si sa hned po spozorovani problemu neodhlasil a nerelogol klienta, potom by vsetko fungovalo. Nechapem naco si tam lietal a mackal cpu a skoky, normalne relognem a je po probleme....

Kvoli takejto prkotine tu zacnes vypisovat 100metrovy prispevok o rozklade hry.

*Firefox1* a PetriCZech™ tohle ocenili.
  10. Drift1

Drift1 User

Už to že tam máš win10 je samo o sobě fuj :D..já ho smazal,dal zpět win 7 a měl sem klid.

11. Korben - Aha super, dobrý vědět, že to nakonec je normální, že hra se mi zmítá ve "špatné virtuální realitě", ale chat mi u toho bez problémů pojede... :D:D (myšleno hlavně vůči tobě v dobrém samozřejmě)
    A já neříkám, že Win10 či SSD mi má něco zaručit, pouze jsem dal informace o stavu svého "hracího vybavení", jak jste chtěli (mj. i o OS a o tom, na čem je instalován). Na příště si pořádně projdu, co všechno teda přesně dodat, přiznám se a uznávám tu, že nejsem v některých věcech tak zběhlý, abych sem hned při popisování problému hodil několik testů nejrůznějších věcí... :)

Belgam - Já upřímně mám představu několika možností chyb a nedostatků, které toto mohly způsobit, ale za žádnou bych nedal ruku do ohně. Já jsem v současnosti bezprémkař, takže odhlašování mi trvá 20 vteřin, no a asi při zbývajících 6-7 jsem si uvědomil, že skočím - to nešlo, tak jsem logout asi 3-4 vteřiny před koncem zrušil, no a pak se mi dělo to, o čem píšu. Ale to by přece logicky neměl být žádný problém ne? Čistě teoreticky se můžu rozhodnout i setinu sekundy před uskutečněním "logoutu", že nakonec ještě zůstanu na mapě a pokud včas odkliknu, že ho zruším, tak by snad měl být zrušen, ne? (tímhle se nechci nijak hádat, prostě jen říkám, jakou jsem měl o tom dříve představu a jak to vidím)

TRIXT - No, tak to by asi sedělo, protože právě zmíněný kamarád, co bydlí o pár ulic dál měl úplně to stejné (pokud se bavíme o té stejné lokalitě). Ale vzhledem k povaze problému souhlasím s tím, že to může být jak říkáš - není lokální problém (jen) u mě, není problém ani přímo na serveru, ale může být kdekoli na cestě...

|Oromë| - A ty čteš čím, kolenem? (opět, vážím si tě jako moderátora a nechci se hádat; chci to tu rozumně vyřešit) Relogl jsem 3krát (což stojí již v druhém odstavci mého úvodního příspěvku) a 2krát z toho i s kompletním restartem prohlížeče. Ještě dodávám, že při kliknutí na logout tlačítko vyskočila v logu hláška "Nelze provést logout" (bez dodatku, že do mě někdo střílí či tak) - kdyby mělo pomoci opětovné odhlášení (to 20 vteřinové jak mám) nebo relog, tak zde v žádném případě nepíšu. Bohužel vyzkoušel jsem všechno, co mě v té chvíli napadlo, a prakticky všechno, co hra vůbec umožňuje, ale ve výsledku to bylo, jako bych uvízl v GG, ve které se člověk buďto zabije v radiačce, nebo ho musí někdo z týmu manuálně debugnout. Takhle podrobně to popisuji hlavně proto, protože se tluču do hlavy, že jsem to nestačil nahrát, a tak chci alespoň popsat přesný obraz toho, co se mi dělo.
    A k tomu rozkladu hry - já mám pochopení pro hodně chyb a nedostatků, ale když se do hry přihlásím jen na prodání šutrů a v konečném výsledku čekám jak ve vězení na 2-7 na milosrdné odhlášení po asi 15min neaktivity, tak je asi něco špatně. A vem si to takhle - když ti nefunguje (ať už z jakéhokoli důvodu) něco jako odhlášení, či veškeré možnosti přesunu na jinou mapu, tak to je rozklad základních prvků hry (protože předpokládám, že přihlášení, odhlášení a přesun z mapy na mapu je alespoň podle mě to nejzákladnější, co ve hře může být), i kdyby to bylo jen u mě a u toho kamoše z města. A hned v druhém příspěvku jsem napsal, že se omlouvám, jestli jsem to přehnal a že uznávám, že to rozhodně může být jen takřka lokálního charakteru, takže tu na sebe nebuďme teď takoví..

Drift1 - A jak sakra souvisí Windows 10 s mým problémem (uvedl jsem ho jen pro kompletní obrázek o mém HW+SW)?!!! DO přece rozjedou i Applové a dokonce i Androidové tablety a telefony, což jsou daleko "pochybnější" platformy pro takové hry, než stolní PC, a problém s tím nemají, takže v OS rozhodně problém není.

Naposledy upraveno: 12/1/16
  12. Belgam

Belgam Guest

13. Aha, tak dobře, to by to vysvětlovalo. Škoda, že mi pak takovým způsobem blbne hra a není pro to vysvětlení, až teď od tebe...

14. Belgam

Belgam Guest

Me to jen napadlo, ze drive byl s logoutem problem( kdy jsi po zruseni logoutu mohl dal hrat, ale bud jsi nebyl jiz online ve hre nebo se stavalo ze ti logout vyskakoval behem hry sam od sebe.) a proto jsem ti to vcera napsal. Dnes tuto chybu uz mame i hlasenou od BP a snad v nejblizsich dnech se to vse podari opravit..

»†prchlik†« a Little_Tali tohle ocenili.
  15. Tohle jsem taky udelala, ale se sedmama, ty jely z PC tak rychle jak jeste nic :D a zpet na XP jsem mela klid (pouzivala jsem je jeste pred 14 dny, ted uz mam taky win10 a muzu rict ze win 7 fuj :D)

A jen jedna vec pro zichmajstra - podle chatu nemuzes brat pripojeni, bezne se mi zadari se odlogovat, ale bez samocinnyho zavreni okna, kde zustane viset "logout" nebo "nove spojeni" a ctu si takhle chat treba i hodinu :) svyho casu tam slo i psat, kdysi. :)

16. TRIXT

TRIXT User

Belgam: Ano problém s logoutem sice v DO je, ale dle mě se projevuje jinak než je popsáno v prvním příspěvku. Navíc se to nestane více lidem najednou, aniž by tuto chybu vyvolali úmyslně. Osobně jsem měl problém podobný a byl to problém se ztrátou paketů na trase. Je ale pravda, že by ten logout mohli pořešit. :)

17. ≈ΖĮ©ĦMαĵŝŧ€®≈[VWV™], tvůj problém je taky ten, že jsi zvyklý na to, že všechno funguje. Máš dobrý HW, připojení. Nikdo tady moc nepočítá se stovkami kilometrů vedení a uzlů k tomu serveru, na kterém hraješ. A že se toho dá po cestě pokazit a ztratit spousta.

18. |Oromë|

|Oromë| User

≈ΖĮ©ĦMαĵŝŧ€®≈[VWV™] Tak mas pravdu, ten logout som prehliadol, inak by som pisal inak. Ten text bol ale zbytocne dlhy, nabuduce staci popisat len problem a tu omacku okolo vynechat.

Ono ale ajtak, sice hra ti vypisovala, ze logout nebol mozny, no ocividne si mal seknute cele okno a po preruseni spojenia by ta po chvilke odhlasilo. Osobne by som nabuduce skusil prerusit wifi na cca 30 sekund(medzitym by som zavrel komplet celu hru a prehliadac, odhlasil ucet), po nahodeni wifi by som rychlo nakopol ucet a okno spet. Potom by to uz mohlo fungovat. Riskujes tym sice puknutie, no stale lepsie nez lietat bezcielne pol hodinu na seknutej mape.

Mimochodom k tomu chatu, neviem ci si si vsimol, no ked odhlasis lod a klient ostane otvoreny chat stale funguje. Cize aj odhlasena lod vidi nove prispevky v chatu, chat sa totiz neodhlasi odlogovanim ale az uplnym zavretim hracieho okna.

Niesom si ale uplne isty ci to co popisuje kolega je skutocne aj tvoj pripad. Snad hej a uz sa to nebude opakovat. Osobne budem rad ked zmizne aj to vyskakovanie logoutu pocas hry, to bolo vzdy dost otravne.

Little_Tali W10 moze ist hladko, len osobne sme nedavno v praci dostali varovanie, ze nemame este upgradovat lebo tam su veci co nie su kompatibilne a je to stale nedoladene. A to varovanie bolo od ludi co sa tym zivia.

Ale pri beznom domacom pc by asi problem nemal nastat.

Little_Tali tohle ocenil(a).
  19. Belgam - No, pokud vím, tak logout i dneska vyskakuje - když odhlásím na Maxthonu okno, tak se celé nevypne, jen je tam ta tabulka, kde je na výběr "Nové spojení", co vás znova logne nebo "Logout", který po kliknutí na něj vypne i samotné okno. V poslední době (už to ale pár měsíců bude), pokud jsem klikl na nové spojení a chtěl hrát dál, tak každá změna mapy, ať už jakoukoli metodou (skok branou, JP-2 nebo AJP-01) způsobila, že mi vždy vyskočil odpočet logoutu, ale i když došel na nulu, nic se nestalo, jen mi uprostřed obrazovky zavazela ta logoutovací tabulka. Nevím, jestli vyskakoval i za jiných okolností, popř. čistě náhodně, ale já u sebe našel vždy jen tuto závislost. Toto ještě jsem schopný tolerovat jako "drobnou" chybu, která se může stát, i když je to samozřejmě otravné a člověk musí myslet na to, že okno s hrou po logoutu je vždy třeba i vypnout, a pak si zapnout okno znovu, až si chce zase zahrát - poznámka pro některé, kterým se snad zdálo, že si moc stěžuji... :)

Little_Tali - Já si myslím, že jak XP, tak W7 byly poměrně zdařilé operačáky, které si lidé docela oblíbili a nebylo s nimi větších problémů. Daleko, daleko horší to pak bylo s megapropadákem Vista a nekonformními osmičkami. V současnosti můžu říct, že s W10 jsem spokojen - prakticky to samé, co W7, pouze s mladším a futurističtějším vzhledem. Dokud na tom nezačnou vývojáři vyvíjet hry (na avizovaném DX12) a další aplikace, je to prakticky opravdu "jen" sedmička v mladším fraku (z pohledu běžného uživatele, co se v tom trochu vyzná)

Jasně, že se to podle jedoucího chatu nedá soudit, já to taky říkal spíš jako jeden z "důkazů", že to nebyly lagy (na mojí straně), protože to by mi logicky ani chat pořádně nejel.

TRIXT - Já si úplně nepamatuji, jaké všechny problémy kdy byly s logoutem. Já jen můžu říct, že jsem nic neudělal úmyslně a dělo se mi to, co se dělo, a co jsem (sice obšírně, ale snad aspoň trochu věcně) popsal. Doufám s tebou, že na tom zapracují, a to řádně.. :)

Cruenta†Ultionem - Vskutku, kdo by to byl tušil a čekal, že jakožto hráč, co si rád vychutnává hru plnými doušky budu brát, když ne nic jiného, tak možnost se bezproblémově přihlásit a odhlásit za hry jako samozřejmost... :D :D :D Své HW a SW s připojením jsem napsal jen pro informaci, ničím jsem se nechtěl chlubit. Jestli je 20/1 Mbps (download/upload) a 5 let starý počítač nějaký zázrak, tak ok.. :) (ale nedám na to dopustit, jsem s tím opravdu poměrně spokojen) A já jsem ochoten do jisté míry připustit a "tolerovat", že i v BP sedí jenom lidé, a mohou dělat chyby; ale sakryš, seknout se takhle na mapě při prostém logoutu, to je trochu jiná liga chyb. Jak řekl Belgam - vědí o tom (což je dobře) a snad to brzy opraví.

|Oromë| - Jj, dobře, mohl jsem být více věcný, na druhou stranu jsem chtěl podrobně popsat problém, když už jsem ho nestihl nějak zdokumentovat (a uznávám, že věci okolo nemusely úplně být - prostě mé okamžité pocity po tomto zážitku). Já jako nwm, co se pro to ještě dalo udělat, jak říkám, prohlížeč jsem restartoval, nebyla to ale nějak závratná doba, prostě relog, zavření oken, otevření DO hlavní stránky a pak klienta (samozřejmě bez odstřihnutí internetového připojení, to mě nenapadlo). Podle mě jediné, co jsem mohl ještě zkusit, je zabít se v radiačce, jako to zbylo i těm, co se dřív takhle sekli v bráně, a nebo potom počkat na dobré odhlášení s vypnutým oknem a internetem (jak říkáš ty), či to moje ozkoušené odhlášení z neaktivity, jak jsem si na něj cca 15min počkal.
    Shodneme se na tom, že cokoli ohledně logoutu vyřeší, bude jen ku prospěchu. :)

Jinak to co říkáš ohledně W10. Asi největší a jediné podstatné úskalí je, že jakožto nový systém nemusí mít W10 všechny kompatibilní ovladače - obzvláště ke staršímu HW. Kupříkladu bratranec musel provést downgrade zpět na předchozí systém, protože zjistil, že W10 ještě nepodporují jeho zvukovou kartu, čímž byl prakticky připraven o možnost toho, aby mohl plnohodnotně používat své 5.1 reproduktory. Ve tvé práci to bude mít pravděpodobně důvody obdobného charakteru. Obecně je dobré počkat vždy nejméně půl roku až rok, co Widle vydají nový systém, než je alespoň v nejstěžejnějších věcech odladěný, a sedne pak většině potenciálních běžných uživatelů.

Little_Tali tohle ocenil(a).
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.