Nízké FPS a časté záseky v DarkOrbit

Diskuze na fóru 'Technické dotazy' zahájená uživatelem HeadSh3t, 6/9/25.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. HeadSh3t

HeadSh3t User

Ahoj, mám problém s nízkými FPS ve hře + častými záseky při otevření UI řídícího centra či při přeletech po mapě nebo fightech s NPC.

DarkOrbit ID: 56849491
    Server: CZ1

Můj systém

• CPU: Intel(R) Core(TM) i5-7300HQ CPU @ 2.50GHz
    • GPU: Intel(R) HD Graphics 630
      NVIDIA GeForce GTX 1050Ti
    • RAM: 16GB 2400MHz dvoukanálově
    • Disk: ADATA SX8200PNP - 44,1 % volného místo
    • Napájení: Nejvyšší výkon
    • Displej: 1920 x 1080, obnovovací frekvence 60 Hz,
    • Síť: Wi‑Fi (latence 32/ download 102Mbps / upload 9.77 Mbps)
    • Verze klienta: 1.6.9
    Cil: Plynulá hra při 60 FPS

V případě dodatečného troubleshootingu nemám problém cokoliv dalšího přiložit :) Děkuji

Naposledy upraveno: 6/9/25
  2. Tess

Tess S-Moderator Team Darkorbit

3. HeadSh3t

HeadSh3t User

Tak jsem zprovoznil Unity klienta a při max detailech je to cca v rozmezí 30 - 60 FPS, při nejnižších detailech cca stabilně kolem 60 FPS, Ale při útoku na NPC začnou FPS rapidně klesat a hra se cuká.

Dnes ráno a teď odpoledne jsem taktéž zkoušel připojení přes kabel a dle speedtestu to vychazí +- stejně s tím, že je tam možná o pár ms lepší ping.

4. Tess

Tess S-Moderator Team Darkorbit

HeadSh3t no trošek se to zlepšilo, ale nemyslím si že by to bylo ovlivněno klienty.
    Hlavní příčina problému bude v tvém internetovém připojení.
    Nějak mi nejde do hlavy, že máš download přes 100 Mbps a upload ani ne 10% z toho. Ten upload ovlivňuje tvé kroky ve hře.
    Například otevřeš montáž ve hře a než se ty data odešlou na server tak to trvá 5x déle, než kdyby jsi měl upload alespoň 50 Mbps.
    Když jsi zkoušel speedtest měl si vše ostatní vypnuté? Zkoušel jsi se připojit i někde jinde do hry? Například u kamaráda nebo u známých.

5. lacoremi

lacoremi User

Ahoj, rád bych se přidal do diskuze, jelikož tento problém pociťuji taky. Co jsem tak nějak vysledoval:
    Je jedno, jestli používám Flash anebo Unity, Flash je pouze z hlediska bugů a mechanik stabilnější.
    S řídícím centrem jsem neměl problém, ale cca od posledního hitace, kdy se akce schylovala ke konci jsem začal pociťovat, že hra měla záseky např. se střílením - relativní pozice lodě od vetřelce na mapě byla řekl bych klidně centimetr, nicméně tato pozice se asi lišila s tím, jak backend DO vyhodnocoval tuto pozici v čase. A tento problém pociťoval i kamarád, se kterým jsem Hitacy střílel.
    Kamarád má internet typický bezdrát, takže 100/100, jak píše tu kolega, já mám však stabilní symetrický 1 gigabit (tedy 1000/1000) a mám stejné problémy.
    V posledních dnech si na podobné issue stěžují i hráči v chatu v rámci různých map.

Dle mého mi toto spíše zní jako server side issue - buď neoptimalizovaný backend, pokud server běží v nějakém clusterovaném prostředí (docker, K8s), tak případně časté výpadky nod a nebo je prostě downscallnutý(neupscalnutý), bottlenecknutý specifikacemi stroje a serveru nasakuje time delay.
    Pokud to není server side, pak je zřejmě chyba v kódu klienta, špatná volání nebo jiný problém, kdy nedochází k efektivnímu využívání konektivity.

Pokud to není ani jedním, mám taky podezření, že se může jednat o výkyvy v rámci přeplnění mapy/spotu na mapě díky *ehm ehm* vlakům skrze mapy, které v 99% má na starost hráč SEALXXX (místo Xek si doplňte random číslo, jelikož netuším, kterej je pravej) a klan nacistů, kde se to svastikama jen hemží. Vím že jste toto prý již eskalovali k horním místům BigPointu, ale toto už začíná být problém, který se netýká jen běžného "byl jsi sestřelen" a důsledky jsou daleko horší, navíc pro hráče je to demotivující a celá situace působí dojmem dvojího metru (dnes jsem za upozornění na tuto skutečnost dostal v chatu hodinový ban s upozorněním na neslušné vyjadřování). Jelikož situace se ale dlouhodobě neposouvá, mám trocha neopodstatněné podezření, jestli náhodou není s touto skupinou a někým z BP náhodou spojená nějaká korupce.

Specifikace mám o něco lepší, než kolega, ale to by tu nemělo hrát takovou roli, pokud člověk nemá opravdu vyloženě sh*t kompl - Darkorbit jsem hrával i na počítači v knihovně, hraju ho i na svém bývalém pracovním PC a osobním PC a zkušenost s výkonem je stejná.

V případě, že je třeba poskytnout info pro diagnostiku, též jsem open.

Předem moc díky, letu zdar!

6. HeadSh3t

HeadSh3t User

Včera jsem pár hodin hrál v Unity; při nastavení detailů na maximum jsem měl průměrně kolem 49 FPS. Při přestřelkách se ale obraz stále občas znatelně trhal.
    Objednal jsem kabel USB 3.2 Gen 2 a zkusím to ještě přes USB tethering z mobilu, kde statistiky vycházejí výrazně lépe. Navíc jsem objednal novější kartu Wi-Fi 6 do notebooku, která by mohla snížit latenci a zvýšit rychlost.

@Imperátor[CZ1] Díky, zkusím a dam vědět :).

@Tess Jak vše dorazí, vyzkouším a budeme hned vědět, zda se jedna o problém na mojí straně a nebo BP.

@Iacoremi já jak jsem zjistil, mám právě 150/10 a ano, jak píšeš, flash se mi zda o mnoho stabilnější.