Pečeť neútočení

Diskuze na fóru 'Archív všeho dalšího' zahájená uživatelem lamiX, 20/1/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
?

Chcete tento předmět do hry?

1. Ano

25.0%
  2. Ano, ale dát vyšším LVL jinou nevýhodu, než zvýšené DMG od NPC

0 hlasy(ů)
    0.0%
  3. Ne

75.0%
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. lamiX

lamiX User

Značná část hráčů DO odejdou kvůlli tomu, že je při sbírání surovin nebo zabíjení NPC sejmou "hunteři" z jiné firmy. Nejvíc se toto stává na mapách VRU, kde není moc silných hráčů a tak zde chodí lovit hodně hráčů. Já mám golika s průměrným vybavením a naštve mě, když si v klidu lovím NPC pro úkol a najednou se vynoří nepřátelský hráč a zabije mě do 10 sekund. S pečetí neútočení by si slabí hráči mohli v klidu sbírat suroviny a lovit NPC. Pečeť neútočení by byla v doplňkovém slotu a samozřejmě by hráčům dávala i nějaké nevýhody. Aby hráči nezneužívali pečeť jen k přepravě do jiných map, nastavil bych, aby hráči s pečetí nemohli do map nepřátelské firmy a do map, které portují do nového vesmíru. Mohli by se tedy pohybovat jen v mapách x-1, x-2, x-3, x-4, x-5, x-6, x-7, x-8 (x je číslo firmy)
    Aby hráči nedolézali za huntery a neoznamovali by jejich pozici, nastavil bych, aby hráči s pečetí neviděli nepřátelské hráče a oni zas neviděli je, tím by se vyřešilo rozeznání hráče s pečetí a bez pečetě. Samozřejmě by též platilo "Čím vyšší LVL, tím větší nevýhody". Napadlo mě stoupající DMG od NPC se vzrůstajícím levelem. Však BP už něco vymyslí;).Cenu bych dal buď za kredity okolo 10 milionů kreditů, nebo třeba za 5 k uridia. Také prosím huntery, aby u ankety nedali bezmyšlenkovitě NE, ale aby si uvědomili, že hráči přicházejí a odcházejí. Pokud budete hráče neustále ničit, za chvíli s BP seknou a budou hrát něco jiného. A pokud bude víc hráčů přibývat, než ubývat, za chvíli nebude co lovit. Je to podobné, jako byste byli myslivci v lese. Když budete zabíjet každé zvíře na potkání, za chvíli v lese nic nebude.
    Shrneme to:
    +Slabí hráči budou moct lovit NPC a sbírat suroviny bez strachu, že je nějaký hunter oddělá
    +Určitě bude méně hráčů ubývat, protože rage chytnou jen hráči bez pečetě:D
    +BP: Pečeť si určitě koupí hodně hráčů, takže výdělek pro BP
    -Hunteři budou mít méně obětí, ale aspoň se ukáže, kdo je srab, který zabíjí jen slabší hráče a kdo je pořádný hráč, který se pouští do boje i s rovnými soupeři

-BP: Určitě nelehké programování, ale vím, že by to BP dokázalo:)
    No, to je asi všechno, co mohu k tomuto nápadu říct. Pokud mi nějaká věc chybí, tak prosím moderátory, aby řekli, co mi zde chybí a já se za týden pokusím napsat nápad znovu:)

2. Korben

Korben User

lamiX Táto hra je o strieľaní a nie o farmeni. Farmenie je len vedľajší produkt na to aby si hráči zarobili urídium a kredit. Tak že ak chceš farmiť, tak tá hra sa volá farmerama. Tu sa ničí a strieľa. Už teraz je problém niekoho nájsť aby som ho mohol zostreliť a nie ešte ak by hráč mal nejakú pečať. :rolleyes:
    Jedno obrovské NIE.

3. CrazyLove

CrazyLove User

Citát č.1:

Citát č.2:
    V citáte č.2 uvádzaš, že hráči, ktorí by na sebe mali pečať, by nevideli "lovcov" z inej firmy. A tu je ten problém. Tak ako keď budeme zabíjať každé zviera, keď ho stretneme, čiže v lese nebude žiadna "zver", tak to platí aj naopak - pokiaľ lovec nevidí žiadnu zver v lese, išiel by do iného "lesa", čo by malo za následok masívny odchod hráčov hlavne z TOPky preč od tejto hry. Častokrát hráčov, ktorých jediný príjem urídia je pomocou platobných prostriedkov - BP by tak prípadným prijatím tohto návrhu stratilo tých, vďaka ktorým je hra ešte v pluse.

Navyše, pokiaľ hráš DO už nejakých pár rokov, nebaví Ťa len stále točiť NPC, ale aj trocha si chceš zaloviť :) - hra by dosť stratila na svojej zábavnosti. A tu sme späť pri odstavci vyššie :)

Neviem na akom serveri hráš, ale z mojich skúseností z GE4 je hra celkom vyrovnaná, najsilnejšia firma tu je VRU, najsilnejší klan je MMO a EIC je taká zlatá stredná cesta :rolleyes:

Za mňa veľké tučné NIE.

A rada na záver:
    Pokiaľ nechceš byť lovený, kúp nejakú tú muni a vytiahni na lov aj Ty, a daj lovcom z iných firiem okúsiť Tvoje pocity na vlastnej koži ;)

4. Crystal

Crystal User

za mna rozhodne nie, navrh nezmyselny, mas opravy lode zadarmo a kopec novych vyhod pre novacikov omg...

skusal si zacinat hrat napr. v roku 2009 ako ja? ziadne lf3, flaxy, lode ani generatory na zaciatok, ziadne ochrany pred utokmom...nic....proste fenix a par kreditov tot vse

ked nechces byt loveny tak makaj na vybave a vylepsuj sa...da sa to aj bez prachov ale zabere to vela casu, a proste kazdy nema cas u toho sediet 10 hodin denne, takze bud si posli prachy, zarob urko v hre(aj to sa da...kludne aj 50k urka za den) alebo nehraj...

5. ZOHAN

ZOHAN User

otázečka na autora? jak by jsi plnil nové úkoly na sestřelování lodí, na cizích mapách? proletíš mapy a nikde nikdo? střílení cubikona pod ochranou, to by byl teprve asi konec hry? co pvp mapy a uber mapa? mapy x1-x8 jsou skoro všechny mapy?
    PS : nevím na jakém serveru hraješ,ale na cz1 určitě firma vru nemá slabé lodě? my chodíme lovit na eic zase.
    Určitě nee.

6. Punisher

Punisher Board Administrator Team Darkorbit

lamiX - Pre novacikov tu je ochrana na x-1.Tutorial,vdaka ktoremu dostanu pekne vela predmetov doslova zadarmo.Na x-2 je tzv. teplomer,ktory ukazuje,ci sa na mape nachadza nejaky nepriatel,takze da sa aj tam zarabat a hrac ma sancu po naraste stupna vratit sa na portal,aby ho nesundal lovec.Dalej su k dispozici opravy na zakladni zdarma,atd....Myslim si,ze vyhod pre novacikov je v tejto hre az az.Musia sa naucit,ze vesmier je nebezpecny a len silnejsi jedinec prezije,preto treba hrat a makat na svojej lodi,aby sa z koristi stal lovec.Takze davam NIE.

7. Než se dostanu k vyjádření k tvému návrhu, dovolím si oponovat ostatním hráčům v předešlých postech. Tato hra nikdy nebyla vesmírnou střílečkou, protože například na cz1 jsou v prvé padesátce TOP hráčů lidi, které jsem na mapách potkal jednou, dvakrát za 4 roky. Jak bych taky mohl, když mají počty splněných bran namátkou alfa 629x, gamma 180x, kappa 78x, nebo kronos 14x. A jsou nejlepší. Takže smyslem hry je plnění co největšího počtu bran. Plnění úkolů je pro začátečníky, nebo v současnosti pro zvýšení lvl, a potom se můžeš rozhodnout, jestli tě baví na hře farmaření, nebo lov. Hráče z TOP 10 vídám na mapách opravdu minimálně, takže lov se do tabulek výrazně neprojevuje, je to jen jeden ze stylů hry. Dnes, kdy již po sestřelení slabší lodě nemusí tato loď platit 500 U za opravu by mohl tvůj návrh připadat zbytečný, pro dlouho hrající hráče však navrhuji založit si na jiném serveru nový účet a proletět se s phoenixem (nebo jinou kreditovou lodí), aby návrh pochopili, dávám ano.

Naposledy upraveno: 21/1/14
  8. Zeus

Zeus Guest

Docela mi zaráží,jak můžeš chtít udělat ze střílečky jen farmící hru.Pro mě je to jednoznačně krok zpátky a vůbec to na DO nepatří.Smyslem hry je střílet hlavně lodě a k tomu musíš i sundat nějaké npc,aby sis vydělal uridium,kredity.
    Takže palec dolů a doufejme,že tento nesmysl se nikdy na Orbitě neukáže. :)

9. Korben

Korben User

Cruenta†Ultionem Phoenixa som mal keď som začal hrať túto hru a mal som ho dlho len preto , že tam bola oprava zadarmo. Urídium slabšie lode získali viac s boxov ako strieľaním. Báli sme sa lietať aj po x-1 mape a keď sa dvihol teplomer, tak sme čučali na základni. Potom aj keď som kúpil loď , tak som musel dávať veľký pozor na to čo sa ku mne blíži, lebo dať za opravu kreditovej lode 500 uri bolo pre nováčika , viac ako dosť.
    Dnes hráč pukne, mykne plecom a lieta ďalej.

Podľa CZ1 a podľa pár hráčov, neporovnávaj všetky servery. Na globálnych serveroch to bol vždy masaker, tam sa zarábalo na muníciu a potom celé firmy chodili na lov.
    Jednoducho hra bola omnoho ťažšia, ale nepamätám si aby niekto podal návrh na podobnú ochranu pred zostrelom.

10. Doufám, že odpověď nebude OT. Jak se můžete podívat, hraji od 2009 (cz1). Hraji hodně. Když sečtu nahrané hodiny, součet serverů mi bude dělat nějakých 4000 hodin. Nikdy se do top 100 nedostanu a je mi to jedno. Na cz1 to jde, na cz2 a hlavně cz3 mě vadí "hráči" kteří zabírají místa v top 100 s astronautem začátečníkem nebo i vyšší a 0-16 studijních bodů. O hráčích, kteří hrají víc než 7500 hodin si myslím svoje. Tito velcí "lovci" s minimem bodů a full havoc létají na staré domácí mapy a střílejí malé lodě, protože nic jiného neumí a na nic jiného nemají. Když mě sundá jiný hráč, lepší taktikou boje, případně, který do hry víc investoval, nebo má lépe udělané konfy než já, dokážu mu za dobrý boj na chatu i poblahopřát za sestřel. K tomuto návrhu, jde mi o ochranu začátečníků před těmito pseudo-lovci. Svým způsobem hry, pomáháním slabším lodím, opravováním aegisem na cz2, jsem si ve hře udělal i kamarády, s několika staršími 18 let občas chodím i na jedno. "Lovci" slunce v duši:D. K postu č.11 : pane Korben, máte, stejně jako já, právo na svůj názor. Kdyby jste ale zatoužil po tom, být v TOP 100, musel by jste dělat stovky bran, to znamená, být farmář :D

Naposledy upraveno: 21/1/14
  11. Korben

Korben User

To chceš povedať že lovci neboli ? Vždy boli taký čo lietali dávať lode len na dolné mapy, došli vystrieľať celú základňu na x-1, vždy taký budú. Mladý hráči sa musia naučiť prežiť. Hru si začal hrať o pár dni skôr ako ja, tak že dátum od kedy to hráš je pre mňa nepodstatný. Tiež som si svoje odohral a užil. Je to ako v prírode, prežijú len silnejší a na takého sa musí každý vypracovať. Topka a hodnosť je pre mňa maximálne nepodstatná vec. Vždy mi išlo o zábavu, ale ak by som chcel farmiť, tak si nájdem inú hru.;)

Autor napísal :
    V klidu ? Toto som nepoznal. Ak sa zjavila na minimape červená bodka , tak som zdrhal a podľa rýchlosti som sa snažil odhadnúť, či to je NPC alebo nepriateľská loď.

Odporučil by som autorovi , skúsiť si hru bez všetkých výhod a robiť brány bez možnosti si dať pauzu, aby mal DMG bez všetkých vylepšení. NPC v starých bránach sa nezmenili , tak by som sa rád pozrel na to ako by hodiny v kuse musel strieľať NPC aby úspešne urobil bránu.

Tento návrh by mal pre hru katastrofálne následky a hra by sa mohla premenovať na vesmírnu farmu.:D

12. Punisher

Ja som si vsimol,ze hrac len zacina a hned chce goliatha a snazi sa ho drazit alebo wegu,co su pre lovca atraktivne koristi za vyssie odmeny,ale aby niekto na phoenixe lietal,co je asi najmenej atraktivna lod pre lovca,ci skor neatraktivna lod,to nie a pomaly ani na dolnych mapach som uz dost dlho phoenixa nestretol.A potom sa cuduju,preco ich pukaju vkuse:rolleyes:Pritom niektori lovci nestrielaju tuto lod vobec.No toto je hra,kde hrac musi dlhsie makat na sebe,aby sa vypracoval a samozrejme obcas to obnasa aj nejake puknutia,ale aspon ziska skusenosti,ako sa branit v boji,pretoze nie kazdy lovec ma dmg 70k bielou.Samozrejme su hraci,co zainvestuju a skor sa stanu elitnejsimi,ale to je uz na rozhodnuti hraca;)

13. lamiX

lamiX User

I podle hlasování je vidět, že hráči jako já DO dávno opustili. Jen bych chtěl dodat, že když lovíte jen slabší hráče, tak nejste žádní borci, ale jen srabi, kteří si likvidací slabých hráčů nahánějí sebevědomí. Chtěl bych také upozornit, že ne všichni hráči mají prachatý rodiče a přístup do jejich bankovních účtů. Ne že á bych neměl žádné prachy, ale raději je investuji do jiné hry, kde se mi to aspoň vyplatí. Zde bych musel utratit několik litrů, než bych byl elita. Psát návrhy na tomto fóru je zbytečná ztráta času, stejně jako tento návrh. Prosím moderátory, aby LOCKLI tento návrh. Nezajímají mě další názory.

14. Korben

Korben User

lamiX všetci sme boli lovený a občas ešte aj sme. Hrám túto hru 4 roky a mám stále čo hrať a prachatý rodičia ? Kto ti káže do toho vrážať peniaze ? Dá sa hrať aj bez veľkých investícii ale to chce trpezlivosť a to dnešnej mládeži chýba. :rolleyes: Toje ten problém a nie to že pukneš.
    Zadarmo sú opravy , kredit s aukcii sa vracia, ja už neviem , nechceli by ste už na začiatku full loď ? ;)
    Teba neujímajú názory hráčov ? Tak prečo si podával návrh ?

15. lamiX

lamiX User

Pro tebe je možná DO jediná hra na světě, ale já hraju i spousta jiných her. Nebudu trávit na DO celý svůj čas. Nevím jak u jiných firem, ale domovská mapa VRU je skoro úplně prázdná, vzácně zahlédnu nějakého bigboye, jinak nic. Za chvíli nebude mít co lovit:). Opět prosím adminy, aby LOCKLI tuto tému. Tento návrh by stejně nikdy neprošel.

16. Punisher

lamiX - navazas sa do hracov,ze su sraby,ked su na love a odstrelia aj slabsich,ale kedysi tiez boli koristami silnejsich.Ty pises o par hracoch,co do toho davaju vela penazi,ale takych,co do toho skoro nic nedali a vysplhali sa na full LF4 vybavu atd.. to uz nespomenies.Tomu sa povie ´´objektivita´´.BP uz spravilo neskutocne vela ako ochrana pre zaciatocnikov X-1,predmety za lahke ulohy,denne ulohy,rychle ziskanie BS vdaka lahkym uloham a tym padom aj rychlejsie dosiahnutie vyssieho lvla.Moznost vyuzivat skupinovu branu,kde ta nik z hracov nemoze napadnut,ci boxikovat a lovit NPC,aby si zarobil uridko alebo ist na paladko a potom robit brany.
    O akciach cez rozne prilezitosti,sviatky atd..ani nehovoriac.Ja som tiez zacinal od nuly a bez vsetkych spominanych vyhod,ktore v tom case neboli a stale to hram.Pises,ze hras aj ine hry,ale nie v kazdej mas sancu vyhrat 10 000€;)
    Aj tak nechapem,naco podavas navrh,ked nevies zniest kritiku.:rolleyes:

17. Korben

Korben User

Na žiadosť autora uzavreté. LOCK.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.